Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Mirjana Dragičević Soldo

Pred luksuznom vilom međugorske vidjelice ukazala se devastirana obala: 'Kakva kuća? Koja plaža?'

Foto Screenshot YouTube Radio Međugorje
Foto Screenshot YouTube Radio Međugorje
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2019. u 19:28 2019-07-30T19:28:57+02:00

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo pred svojom je luksuznom vilom u općini Sućuraj na otoku Hrvaru bez ikakve dozvole betonirala plažu, otkrila je Slobodna Dalmacija.

Dala je nasuti beton preko tisućljetnih stijena, a onda je taj nered obložila kamenim pločicama kakvima po njezinim Bijakovićima u BiH susjedi rade suhozide. Slobodna piše kako tu dvojbe nema, jer su, prema podacima iz zemljišnih knjiga, vlasnici kuće i parcele zaista Mirjana i njen suprug Marko Soldo.

No, kad su novinari 24 sata nazvali međugorsku vidjelicu pravila se da ne zna o čemu je riječ.

- Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati, kratka je bila u telefonskom razgovoru za 24 sata međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo.

O detaljima nije željela govoriti.

Ipak činjenice govore drugačije.

dragicevic-soldo2

Iz Odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu su rekli da osuđuju uništavanje prirode.

- Možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blaće, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom, kažu u odjelu, iz kojeg su najavili da će prijavu proslijediti Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj.

Index je od Državnog inspektorata pribavio odgovor iz kojeg proizlazi da je građevinska inspekcija utvrdila devastaciju obale, ali da ne znaju tko je investitor.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor.

Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama.

U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut će se upravni inspekcijski postupak", stoji u odgovoru Državnog inspektorata Indexu.

Svakog 18. ožujka Mirjani se navodno ukazuje Gospa. Hoće li joj se građevinski inspektori ukazati prije toga?

Fotografije devastirane obale na zemljištu međugorske vidjelice pogledajte OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.