Srbov uvjet

Pravaši nikako na zelenu hranu: Srb bi surađivao, ali bez Ćorića, Tepeša, Đapića i sebe na listama za Sabor

Jagoda Marić

Foto: Denis Lovrović

Foto: Denis Lovrović

Srbov uvjet da na listama za ulazak u Sabor ne budu Tepeš, glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić i Anto Đapić, a najavljuje da u tom slučaju na listi neće biti ni on



ZAGREB HSP Daniela Srba, čini se, neće se pridružiti koaliciji koju je nakon raskida suradnje s HDZ-om među demokršćanskim i pravaškim strankama krenuo okupljati HSP AS Ivana Tepeša.


Damir Banić, tajnik stranke Desno, koju vodi Ante Đapić pozvao je Srba da »zatomi vlastitu taštinu, zaboravi na osobne nesuglasice i probleme koje je u prošlosti imao s bilo kojim političarem na desnom političkom spektru« te da HSP nastupi na zajedničkoj listi pravaških i demokršćanskih stranaka, no to se neće dogoditi.


Srb, kao i druga strana, misli da pravaši, odnosno stranke desnice trebaju zajedno izaći na prijevremene parlamentarne izbore, ali nije se tom savezu spreman pridružiti bezuvjetno. Njegov je uvjet da na listama za ulazak u Sabor ne budu Tepeš, Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić i Anto Đapić, a najavljuje da u tom slučaju na listi neće biti ni on.




– Neka takvim potezom pokažu da im je stalo do stranke, a ne da žive od stranke, neka pokažu da su spremni raditi za građane, a ne živjeti od javnog novca. Ja sam to spreman učiniti, kazao nam je Srb. On, kaže, nastavlja okupljati stranke desnog svjetonazora oko svog HSP-a i na izbore će s projektom Pomak kojem se i postali mogu pridružiti ako su se spremni odreći mjesta na listama.


– Daniel Srb tako priča jer prema nikome nema odgovornosti, iza njega nitko ne stoji. Mi to ne možemo napraviti jer smo spremni preuzeti odgovornost prema domoljubnim strankama koje okupljamo. Nastavljamo s našim projektom koji je puno širi od okupljanja pravaša, to je okupljanje domoljubnih stranaka koji će spriječiti dolazak na vlast nenarodne koalicije Zorana Milanovića, kazao nam je Ćorić. 


Osim stranaka koje su se već okupile na tom projektu ističe da su im se pridružili i pojedinci poput nekadašnjih pravaša Miroslava Rožića i Pere Kovačevića. Ali najavljuje da će biti još »jakih imena«, pa i nekih iznenađenja.


– Razgovaramo sa Stipom Petrinom iz Primoštena koji je nekada bio pravaš i još uvijek ima jaku podršku u tom kraju, a u pregovorima smo i s Vesnom Balenović koja vodi udrugu Zviždač. Kako god ti razgovori završili, a i još neki, činjenica je da su ugledni pojedinci prepoznali što mi pokušavamo napraviti svojim projektom, kaže Ćorić. Koliko su daleko odmakli ti pregovori i hoće li im se doista pridružiti Petrina i Balenović jučer kod njih dvoje nismo uspjeli provjeriti.