Prijetnja u 'kasliću'

Poziv na likvidaciju: Novinar Drago Pilsel policiji prijavio prijetnje smrću

Portal Novilist.hr

U pismu koje mu je jutros stiglo na kućnu adresu, autor, koji se potpisao kao 'Dragovoljac Domovinskog rata - "ustaša"' direktno poziva na njegovu likvidaciju



ZAGREB – Novinar i glavni urednik portala Autograf Drago Pilsel policiji je danas prijavio prijetnje smrću.


U pismu koje mu je jutros stiglo na kućnu adresu, autor, koji se potpisao kao ‘Dragovoljac Domovinskog rata – “ustaša”‘ direktno poziva na njegovu likvidaciju.


“…Mi te mrzimo. I ne samo to: Želimo ti da oboliš od raka kao i tvoj idol Šešelj, da te netko likvidira ili da te vrag odnese na bilo koji način. Navodno si bio hrvatski branitelj koji je došao kao ustaša da se bori protiv četnika. Jovo Stevo, četniče, kako bi bilo lijepo da su te četnici ubili za vrijeme Domovinskog rata umjesto ti brata Branka. Koja bi to dobit bila za Hrvatsku!? Imali bi jednog Hrvata više i jednog četnika manje. Nemoj si umišljati da si nedodirljiv i da možeš srati po Hrvatima svojim izmišljanjima… Pazi da ti se tvoje četnikovanje ne obije o glavu…”, stoji uz ostalo u računalno isprintanom tekstu.




Od Pilsela doznajemo kako su, međutim, ime, prezime i kućna adresa na omotnici koju je primio ispisani rukom, pa taj detalj može pomoći u policijskoj istrazi. Na omotnici se po poštanskom žigu vidi i da je prijeteće pismo poslano iz Zagreba.


– U posljednje vrijeme smo u redakciji često dobivali anonimne prijetnje elektronskom poštom. Ova se ipak čini ozbiljnija, pa sam je odlučio prijaviti policiji, izjavio je novinar, koji je devedesetih često bio meta prijetnji, a 1996. godine su mu nepoznati počinitelji razbili automobil, nakon čega je privremeno odselio u Sarajevo.


Osim policiji, Pilsel je posljednju prijetnju prijavio i Hrvatskom novinarskom društvu, te Kući ljudskih prava.


Uz pismenu prijetnju, Pilsel je danas na jednom desnom portalu prozvan agentom KOS-a.