Vatrena stihija

Požar u Konavlima gasi 70 vatrogasaca i dva kanadera, spriječeno širenje prema kućama

Hina

Ilustracija

Ilustracija

»Riječ je o grubom terenu na ogromnoj površini, a puše i vjetar. Najveći problem nam je istočni vrh. Situacija se čini tek naoko boljom, ali još nije gotovo, intervencija će potrajati,» rekao je Simović



Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u subotu poslijepodne u konavoskom mjestu Gabrili kako je požar koji je oko podne buknuo u samom mjestu i dalje aktivan, ali je spriječeno širenje prema kućama.


Simović je izjavio kako u gašenju požara sudjeluje 70 vatrogasaca i dva kanadera, koji gase vrhove brda poviše mjesta kako se požar ne bi proširio.»Riječ je o grubom terenu na ogromnoj površini, a puše i vjetar. Najveći problem nam je istočni vrh. Situacija se čini tek naoko boljom, ali još nije gotovo, intervencija će potrajati,» rekao je Simović. Simović je izjavio kako su angažirane vatrogasne postrojbe s područja od Prevlake do Stona.»Kanaderi će gasiti požar dok im uvjeti leta i gašenja budu dovoljno dobri. Nastojat ćemo zaokružiti požar,« rekao je Simović.