Uzrok nepoznat

Požar na pulskom odlagalištu otpada, po gradu se širi miris paljevine: “Ne izlazite iz svojih kuća”

Hina

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Stožer civilne zaštite Grada Pule te izdao upozorenje u kojem mole građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi



Veliki požar koji je u u nedjelju sat iza ponoći izbo na odlagalištu otpada Metis u Šijani u Puli stavljen je pod nadzor, no gusti dim nadvio se nad dijelovima Pule dok se i dalje osjeća smrad sa zgarišta na odlagalištu.


Požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor a u gašenju je sudjelovalo četrnaest vatrogasaca s devet vozila kojima se tijekom gašenja priključila i cisterna te pripadnici DVD-a Pula, rekao je zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Klaudio Karlović.


»Požar nije imao mogućnost širenja ali se dim jako širio cijelim gradom jer nije bilo vjetra. Gorjele su gume, razno smeće i velike naslage otpada a požar je u fazi dogašivanja jer su te naslage smeća velike, pa vatra još tinja«, kazao je Karlović dodavši kako dim se polako okrenuo od Pule zbog vjetra.





Uzrok požar nije poznat i tek se treba utvrditi.


U međuvremenu priopćenjem za javnost oglasio se Stožer civilne zaštite Grada Pule te izdao upozorenje u kojem mole građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi. Posebice se to odnosi na građane koje žive u Šijani, a koju je već tijekom noći prekrio gusti dim.


Smrad od dima osjeti se i u drugim dijelovima grada.