Vatrena stihija

Požar kod Vodica lokaliziran

Hina

Foto D Škomrlj

Foto D Škomrlj



 NOVO 22.30 Požar koji je popodne planuo kod Vodica, između Srime i Jadrije, lokaliziran je u utorak navečer, doznaje se u Županijskom centru 112 iz kojeg napominju da će dio vatrogasaca ostati na terenu. 


»Požar je lokaliziran u 21,02 sati, a izgorjelo je oko 50 hektara trave i niskog raslinja te oko 300 zapuštenih maslina. Vatrogasne ekipe ostaju na terenu dok požar ne bude i službeno proglašen ugašenim«, navode u Županijskom centru 112.Stanovnici Srime i Jadrije tijekom popodneva su zbog požara jedno vrijeme bili bez električne energije.Požar je gasilo više od 40 vatrogasaca sa 16 vozila, predvečer su im se pridružila po dva canadaira i Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH).Drugi manji požar koji je planuo u vodičkom zaleđu, na predjelu Vrbica lokaliziran je oko 18 sati, a izgorjelo je oko 5 tisuća metara kvadratnih niskog raslinja i trave.


Po dva Canadaira i Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (PP NOS OS RH) krenuli su u utorak kasno poslijepodne gasiti požar na području Srima-Jadrija kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.


To je deseti požar ove godine na kojemu su angažirane zračne protupožarne snage, priopćio je MORH.Županijski centar 112 ranije je izvijestio da požar na području Srime gase 24 vatrogasca sa osam vozila, te da im u pomoć dolaze i dva air tractora. Prema informacijama s terena, kuće nisu ugrožene.Nešto prije 18 sati, dežurne su službe zaprimile i dojavu o požaru u zaleđu Vodica, na području Vrbice, a prema informacijama s terena, riječ je o manjem požaru.