Pašnjak, štala...

Povjerenstvo otvorilo predmet o ministru Kuščeviću za utvrđivanje sukoba interesa

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Povjerenstvo je i prije krenulo u provjeru imovinske kartice ministra Kuščevića, a nakon afere s nekretninama koja već danima puni medijske stupce



Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću, temeljem neanonimne prijave, javlja N1.


Povjerenstvo je i prije krenulo u provjeru imovinske kartice ministra Kuščevića, a nakon afere s nekretninama koja već danima puni medijske stupce.


Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa oglasili su se o otvaranju predmeta. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:




“Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da Povjerenstvo provodi postupak redovite provjere podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika u kojem uspoređuje podatke koje je dužnosnik naveo u podnesenim imovinskim karticama s podacima prikupljenim od nadležnih tijela. Ukoliko se u postupku redovite provjere utvrdi da postoji nesklad, Povjerenstvo će zaključkom pozvati dužnosnika da se o istom očituje. Tek nakon što Povjerenstvo zaprimi dužnosnikovo očitovanje razmatrat će ima li elemenata za pokretanje postupka.


Također Vas obavještavamo da je Povjerenstvo dana 21. lipnja 2019.g. zaprimilo neanonimnu prijavu podnesenu protiv dužnosnika, temeljem koje je otvoren predmet pod brojem P-211/19.


U prijavi podnositelj navodi da je sukob interesa dužnosnika vidljiv iz prepiske iz javnih glasila.


Povjerenstvo će, kao i u svakom drugom predmetu po podnesenoj prijavi, prikupiti podatke i dokumentaciju radi provjere osnovanosti i vjerodostojnosti navoda iz prijave te će na jednoj od slijedećih sjednica donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka u odnosu na dužnosnika.


Sukladno odredbi čl. 39. st. 4. Zakona o sprječavanju sukoba interesa podnositelju prijave jamči se zaštita anonimnosti”, stoji u odgovoru koji je N1 zaprimio od Povjerenstva.