Neprimjereno

Posuo se pepelom zbog obraćanja svisoka: Plenković se ispričao novinarki RTL-a kojoj je rekao da je slatka

P. N.



Premijer Andrej Plenković izazvao je negativne reakcije jučer kada se nakon sastanka u HDZ-u odgovarajući na novinarska pitanja o aferi u kojoj se našao Milijan Brkić obratio na neprimjeren način reporterki RTL-a, a danas se zbog toga ispričao.


– Ispričavam se Damiri Gregoret zbog svoje jučerašnje izjave i načina kako sam joj se obratio, bilo je to potpuno neprimjereno. Cijenim je kao ozbiljnu novinarku i poznanicu kroz intervjue i izjave, ni u jednom trenutku ta izjava nije imala bilo kakav osobni, ni muško – ženski kontekst, rekao je Plenković koji joj je umjesto odgovora rekao da je ”slatka”.


Kaže kako je to »više bila poruka na način da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već odgovorio moram kazati istu poruku još jednom«.»Moja isprika, povlačim tu izjavu i neće se više ponoviti«, rekao je Plenković.

Novinarka ga je pitala  je li njemu uobičajeno da je Brkić kriminalcima i prostitutkama dojavljivao da ih policija istražuje te ima li tu nešto sumnjivo.




– Slatki ste, Damira. Sumnjivo, uvjerljivo, čini vam se… Sve sam vam to već odgovorio, rekao joj je premijer.


Izbjegavao je odgovoriti na pitanja o toj aferi i našoj novinarki  Jagodi Marić, kojoj je na pitanje o curenju povjerljivih informacija i radu HDZ-a odgovorio:


– Što je, Jagoda, recite? Što vas muči? Što biste vi htjeli?