Nije naveden razlog

Pospremanje u HDZ-u: Raspuštena i gospićka organizacija

Hina

Županijsko povjerenstvo stranke je o svojoj odluci javnost izvijestilo priopćenjem, u kojemu se ne navodi razlog raspuštanja



Povjerenstvo Županijskog odbora Hrvatske demokratske na čelu s Darkom Nekićem, kojeg je u siječnju za povjerenika HDZ-a Ličko-senjske županije postavila središnjica stranke, raspustilo je sinoć (20. ožujka) Gradsku organizaciju HDZ-a Gospića te imenovalo Povjerenstvo i za povjerenika Ivicu Radoševića, koji je dužan sazvati izbornu skupštinu Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića u roku od 6 mjeseci.


Odmah nakon sjednice županijskog Povjerenstva održana je sjednica novoimenovanog gradskog Povjerenstva koje je poništilo Odluku o održavanju izvanrednih odnosno prijevremenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Gospića od 27. veljače, te su prekinute sve izborne radnje.


U gradskom Povjerenstvu HDZ-a Gospića su: Miroslav Cindrić, Jurica Kovačević, Luka Matijević, Božidar Nikšić, Miroslav Petry, Anita Pocrnić Radošević, Davor Rudelić, Stjepan Rukavina, Anela Serdar Pašalić, Mario Stilinović, Milan Štimac i Marija Tomljenović Borovac.




Povjerenstvo je pozvalo sve članove HDZ-a s područja Grada Gospića i Ličko – senjske županije da se aktivno uključe u nove izborne procese, da se kandidiraju, biraju i budu birani na sve stranačke funkcije.


U potpisu odluke je Povjerenik Županijske organizacije HDZ Darko Nekić, državni tajnik u ministarstvi uprave, bivši gradonačelnik Senja, kojeg je središnjica stranke postavila za povjerenika u siječnju nakon što je raspustila županijski HDZ. Ta je organizacija bila raspuštena nakon što su se predsjednik Darko Milinović i cijeli Županijski odbor pobunili »protiv kadroviranja« u državnim tvrtkama u njihovoj županiji, posebno protiv imenovanja direktora Nacionalnog parka Plitvička jezera.


Županijsko povjerenstvo stranke je o svojoj odluci javnost izvijestilo priopćenjem, u kojemu se ne navodi razlog raspuštanja.