Uhvaćen na djelu

Poslušajte kako HDZ-ov zastupnik pokušava podmititi novinara: Platit ću ti tri puta više nego tvoja redakcija

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Na drugom snimku također se čuje Lucićev glas, koji govori ovako: "Ovo što ćeš pisat, to ću ja tebi sve honorirat puta tri, da ti ne izgubiš. Ako ti dobiješ tisuću, ja ću tebi dat tri tisuće kuna."



Ugledni hrvatski novinar Drago Hedl, koji trenutačno radi za portal Telegram, objavio je da mu je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić nudio mito da ne piše o poslovanju njegovih tvrtki, koje su se našle u stečaju. O tome je Hedl objavio i audio zapis.


– Ako me možeš razumit. Ako me ne možeš razumit. Ako to tebi nešto znači, ako to košta ne znam koliko, koliko ćeš ti novaca za to dobiti, ja ću tebi to platiti jedan naprema tri. Dakle, nisu u pitanju novci. Tebi popularnost ne treba i ono sve što si ti do sada u svome životu radio, ti si karijeru izgradio iz bez Franje Lucića i bez firme Tofrado. Ako te mogu tako kao čovjeka zamolit, onda dobro, a ako ne – ja prepuštam sve tebi u ruke, a ja ti stojim na raspolaganju, čuje se u prvom od dva objavljena snimka, koji govore o pokušaju podmićivanja.


Na drugom snimku također se čuje Lucićev glas, koji govori ovako: “Ovo što ćeš pisat, to ću ja tebi sve honorirat puta tri, da ti ne izgubiš. Ako ti dobiješ tisuću, ja ću tebi dat tri tisuće kuna.”




Novinar Telegrama, inače, pisao je o mogućim malverzacijama Lusićeve firme, odnosno o sporu Podravske banke protiv Lucića, o čemu više možete pročitati na stranicama Telegrama, Hedlove matične redakcije.


Kolege s T-portala Lucića su nazvali kako bi ga suočili sa snimkama, a HDZ-obv zastupnik odgovorio im je ovako: “Nisam mu ništa nudio, samo sam ga pitao što mu to znači. Nemam ga zašto podmićivati jer je priča objavljena. Nema tu govora o podmićivanju, rekao sam mu da neću razgovarati o nečem što je stara priča.”


Poslušajte snimke pa provjerite radi li se o pokušaju podmićivanja ili pak, kako to zastupnik Lucić tvrdi, “tu nema govora o podmićivanju”.