Ovog tjedna pod povećalom ugostitelji

Porezna uprava najavila pojačani nadzor ugostitelja

Hina

Foto: Davor Zunic / CROPIX

Foto: Davor Zunic / CROPIX

Ovlašteni službenici Porezne uprave će samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2015. godine obavljati nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom



ZAGREB - Porezna uprava najavila je u ponedjeljak kako će tijekom ovog tjedna provoditi pojačani nadzor u restoranima, pizzerijama, stastičarnicama, kafićima i sl.


U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Porezne uprave provoditi će u razdoblju od utorka, 17. veljače, do subote, 21. veljače, pojačane nadzore kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića (restorani, picerije, slastičarne, kafići i sl.), objavljeno je iz Porezne uprave.


Ovlašteni službenici Porezne uprave, dodaje se, samostalno će, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2015. godine obavljati nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.




Tako je početkom veljače proveden pojačani nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju medicinsku i stomatološku praksu, djelatnost frizerskih salona i salona za uljepšavanje, njegu i održavanje tijela te djelatnost kemijskih čistionica.


Krajem siječnja nadzirana je, pak, trgovina na malo mesom, voćem, povrćem, cvijećem, kruhom, pecivom i pekarskim proizvodima.