Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
15. prosinca 2019.
Nastavak emitiranja

"Pola ure kulture" najesen ponovno na HTV-u

Foto HRT
Foto HRT
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2016. u 14:43 2016-08-22T14:43:15+02:00

Drago mi je da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji, ističe urednica Branka Kamenski

ZAGREB Nakon jednogodišnje stanke kultnu emisiju Hrvatske radiotelevizije (HRT) "Pola ure kulture" gledatelji će ponovno moći pratiti u novoj jesenskoj programskoj shemi, priopćio je HRT.

Kao i dosad, "Pola ure kulture" emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome večernjem terminu.

Emisija je tijekom svojega desetogodišnjega emitiranja stekla veliku popularnost, a nakon što je prikazana 677. put, prestala se emitirati u lipnju prošle godine.
„Drago mi je da emisija Pola ure kulture nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godine dana – da nepovratno nestane. Također mi je drago da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji”, ističe urednica Branka Kamenski.
Koncepcija emisije neće mnogo odstupati od već prokušane. Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.
Uz stalnu rubriku, u kojoj će osobe iz našega kulturnoga i umjetničkoga života komentirati aktualne događaje, Pola ure kulture svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.
Kao suradnici stvaranju Pola ure kulture sudjeluju i Dražen Ilinčić, Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, a redatelj emisije je Luka Čurčić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.