Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Isplativo farbanje

Pojeo vuk magarca: Sud na zahtjev tužiteljstva odblokirao 4,3 mil. kuna tvrtki optuženoj zbog bojanja tunela

Foto NL arhiva
Foto NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2016. u 16:00 2016-07-11T16:00:00+02:00

ZAGREB -Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je odblokirao gotovo 4,3 milijuna kuna tvrtke Skladgradnja, kojoj je u istrazi za namještanje natječaja prilikom bojanja tunela Sv. Rok i Mala Kapela blokirano 22 milijuna kuna, a nedavno su u tom slučaju optuženi za nezakonitu dobit od 17,7 milijuna kuna.

Odluku o 'oslobađanju' dijela blokirane imovine u ponedjeljak je, na prijedlog tužiteljstva, donijelo optužno vijeće Županijskog suda koje je u skladu sa Zakona o postupku oduzimanja nadležno za odlučivanje o takvim zahtjevima do potvrđivanja optužnice.

Optužnicu u ovom slučaju tužiteljstvo je podnijelo sredinom lipnja, do sada još nije potvrđena, a na sudu se doznaje da nisu istekli ni rokovi za podnošenje odgovora na optužnicu. Stoga je održana sjednica optužnog vijeća samo radi odluke o tom prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva.

Tužiteljstvo bivše čelnike Hrvatskih autocesta (HAC) i direktora Skladgradnje tereti ih da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Optužnicom, koju je Državno odvjetništvo podignulo nakon šestipolgodišnje istrage, obuhvaćeni su bivši predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer poslovne jedinice Željko Kandžija te direktor Skladgradnje Slaven Žužul, čija se tvrtka navodno nezakonito okoristila bojenjem tunela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.