ID Riva tours organizirao druženje

Pogledajte kako je bilo na tradicionalnoj Hrvatskoj večeri u Munchenu

Andrea Bralić

Sajam u Münchenu tradicionalna završava zajedničkom večerom / Snimio Ivica TOMIĆ

Sajam u Münchenu tradicionalna završava zajedničkom večerom / Snimio Ivica TOMIĆ

Suvlasnik njemačke turoperatorske tvrtke i dobitnik hrvatske turističke nagrade za životno djelo zaželio je svima još jednu rekordnu turističku sezonu



RIJEKA  Nema dobre i uspješne turističke godine bez večere i druženja koje tradicionalno, u vrijeme turističkog sajma F.r.e.e. u Münchenu, organizira Selimir Ognjenović, suvlasnik njemačke turoperatorske tvrtke ID Riva tours i lanjski dobitnik hrvatske turističke nagrade za životno djelo.



On je jedna od vodećih, najpoznatijih i najuglednijih osoba i stručnjaka na turističkom tržištu Hrvatske, Njemačke, a i svijeta. Ovo je bila 20 tradicionalna hrvatska večer i prilika da turistički djelatnici, čelnici gradova i gospodarstvenici razmjene dojmove sa sajma i zažele jedni drugima još jednu rekordnu sezonu.


Pozitivne trendove na njemačkom tržištu potvrdio je i sam Ognjenović koji je na čelu najvećeg njemačkog turoperatora specijaliziranog za putovanja u Hrvatsku već godinama. Buking je, naime, ove godine krenuo puno ranije i već sada se bilježi rast od oko 8 posto u odnosu na isto vrijeme lani.





Hrvatska s njemačkog tržišta ostvaruje čak 20 posto ukupnog turističkog prometa, a Kvarner i visokih 30 posto. Sajam u Münchenu posjetilo je više od sto tisuća Bavaraca, a predstavljeni su gotovo svi elementi turističke ponude i proizvoda s naglaskom na ljetni odmor, nautiku, kampiranje, aktivni odmor.


Prema riječima direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, za očekivati je nastavak pozitivnih trendova s njemačkog tržišta i povećanje broja gostiju za pet posto u 2018.