Drugi krug

Pobjeda HDZ-a: Novi slunjski gradonačelnik Jure Katić

Hina

Njegov zamjenik bit će Zdravko Pavlešić. HDZ-ovi kandidati pobijedili su SDP-ove Damira Vukovića i Marinka Radočaja



SLUNJ Gradonačelnik Slunja u iduće tri godine bit će Jure Katić, a njegov zamjenik Zdravko Pavlešić, kandidati HDZ-a koji su sa osvojenih 1.120, odnosno 55,8 posto glasova na danas održanim izborima pobjedili SDP-ove kandidate Damira Vukovića i Marinka Radočaja.


Odlučili su tako birači u drugom krugu izbora, na koji se danas od ukupno upisanih 5.071 odazvalo 2.600 birača (39,56 posto), izjavila je Hini zamjenica predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Slunj Zdenka Kovačević.


U pobjedničkom stožeru u Slunju župan Karlovačke županije Ivan Vučić, ujedno predsjednik HDZ-ove Županijske organizacije, kazao je Hini da je pobjedu očekivao, jer je vjerovao da građani Slunja neće dati povjerenje lijevoj opciji.




»To je još jedna HDZ-ova pobjeda što znači da smo na pravom putu, vraćamo povjerenje građana, te očekujem pobjedu i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima«, rekao je Vučić i naglasio da je zbog pobjede Jure Klarića sretan i ponosan.


Predsjednik SDP-ove županijske organizacije i saborski zastupnik Damir Mateljan za poraz svog kandidata kazao je »da je za SDP već i drugi krug u Slunju uspjeh«. Damir Vuković dobio je 861 glas, odnosno 42,9 posto. To je odličan rezultat jer je u Slunju tradicionalno prijašnjih godina vladao HDZ. Drago mi je da smo uspjeli probuditi mlade u Slunju i općenito birače, koji su svojim glasovima pokazali da uviđaju da je došlo vrijeme za promjene. No, naši simpatizeri jednostavno nisu toliko disciplinirani kao HDZ-ovi birači i pobijedio je HDZ-ov kandidat, rekao je Mateljan.


Prijevremeni su izbori u Slunju održani, jer je nezavisni Željko Rendulić dao ostavku, ukazujući time da je za njega ukidanje plaćanje komunalne naknade od strane MORH-a za korištenje vojnog vježbališta neprihvatljivo, te da s 4,5 milijuna kuna manje u gradskom proračunu neće moći ispuniti predizborni program po kojem su ga građani birali.