Krstičević i Božinović

Plenkovićevi ministri: Danas ćemo raspraviti o HVIDRA-i i njihovim zahtjevima vezanim za Pupovca

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji, što se tiče tih aktivnosti ključno je razgovarati, poštujem uvijek druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod", poručio je Krstičević.



ZAGREB – Ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević danas su poručili kako će već danas raspravljati o reakciji HVIDR-e na intervju Milorada Pupovca i njihovim zahtjevima da državne institucije istraže djelovanje čelnika SDSS-a.


“To su stvari o kojima ćemo danas razgovarati, nema nikakvih tabu tema, a sva pitanja se mogu u jednom racionalnom dijalogu objasniti, i mislim da je tu pozicija i Vlade i vladajuće stranke vrlo jasna”, poručio je ministar Božinović prije početka sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.


Glavni odbor HVIDR-e jučer je ponovno pozvao državne institucije da istraže djelovanje Pupovca, jer smatraju da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, nazvavši ga deklariranim mrziteljem Hrvatske.




Božinović je izrazio uvjerenje da problem neće eskalirati.


Ministar Krstičević poručio je kako živimo u demokratskom društvu te da svatko treba i može iskazati svoje stavove, a smatra da je ključ u traženju rješenja za bolju budućnost svih nas.


“Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji, što se tiče tih aktivnosti ključno je razgovarati, poštujem uvijek druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod”, poručio je Krstičević.


Na trećoj Koordinaciji za domovinsku sigurnost ministri će zajedno s ravnateljem policije Nikolom Milinom raspravljati o problemu migracija i zaštite granica, protekloj protupožarnoj sezoni te uspostavi Škole za domovinsku sigurnost.


“Na granici izazova ima, ali tamo je hrvatska policija sa svim raspoloživim resursima granične policije. Granica je sigurna”, kazao je Božinović.


Ministar je dodao kako o navedenim temama raspravljaju i operativa i znanost, što je potrebno kako bi snage sigurnosti mogle držati korak sa svijetom.


“Gradimo sustav domovinske sigurnosti, jer jedino kroz sustav se možemo nositi sa svim prijetnjama suvremenog društva”, rekao je Krstičević.


Dodao je da su teme jako bitne i za nacionalnu sigurnost, i za građane Hrvatske.


“Radimo zajedno na boljoj zaštiti granica, a ustrojavanje studija domovinske sigurnost je strateški važno, i vidjet ćemo naučene lekcije iz prošle protupožarne sezone te se već pripremamo za slijedeću sezonu”, zaključio je Krstičević.