Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Mađunarodni praznik rada

Plenković u povodu 1. svibnja: Vlada je otvorena za socijalni dijalog

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva
Snimio Darko JELINEK / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. travanj 2017. u 19:19 2017-04-30T19:19:00+02:00

»Stoga smo i poduzeli mjere, poput porezne reforme, povećanja minimalne plaće, povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada, poticaja za zapošljavanje mladih, uklanjanja administrativnih prepreka, povećanja plaća za javne službenike, subvencioniranje stambenih kredita i niza drugih«, napisao je premijer u čestitki

ZAGREB Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je svima Međunarodni praznik rada, 1. svibnja, u ime hrvatske Vlade i svoje osobno, te poručio kako su u Vladi otvoreni za socijalni dijalog i čine sve kako bi se povećala zapošljivost, poboljšali uvjeti života te zaustavio proces iseljavanja mladih.

»Vlada Republike Hrvatske radi na jačanju gospodarskog rasta i stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta te društvene solidarnosti. Gradimo Hrvatsku kao uređenu europsku zemlju, jednakih mogućnosti za sve naše ljude. Pozitivni makroekonomski pokazatelji ohrabrujući su za hrvatsko gospodarstvo, ali i potvrda dobrog smjera pokrenutih reformi. Našu otvorenost socijalnom dijalogu pokazujemo kroz suradnju sa sindikatima i poslodavcima, a na tome ćemo nastaviti raditi i dalje«, naglasio je premijer Plenković.

Istaknuo je i kako Vlada čini sve kako bi povećala zapošljivost, poboljšala uvjete života te zaustavila proces iseljavanja mladih.

»Stoga smo i poduzeli mjere, poput porezne reforme, povećanja minimalne plaće, povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada, poticaja za zapošljavanje mladih, uklanjanja administrativnih prepreka, povećanja plaća za javne službenike, subvencioniranje stambenih kredita i niza drugih«, napisao je premijer u čestitki povodom Međunarodnog praznika rada.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.