Nisu bili kreativni, a mogli su biti

Plenković smislio (bar) pet načina na koje su smijenjeni ministri mogli izbjeći današnje glasovanje

P. N.

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Ja na svojoj strani ne vidim faula niti ofsajda, vidim dobru vjeru u zajednički rad i jasno iskazan stav da ako bude MOST protiv Marića, da stupanj suradnje ne može više biti isti, izjavio je Plenković



Nisam znao što će napraviti MOST-ovi ministri. Imate načelan stav: jesmo li u istom brodu, u istom projektu, poslu. Dogovorimo program, platformu, neodrživo je da partner jednom bude suzdržan, drugi put protiv. Mogli su ministri MOST-a danas biti kreativni, izaći van, zapaliti cigaretu ako puše, prošetati, suzdržati se, poslati državne tajnike koji nemaju pravo glasa…, izjavio je premijer Plenković u intervjuu Hrvoju Krešiću, reporteru N1 televizije nakon što je na današnjoj sjednici Vlade razriješio tri ministra MOST-a, zamjerajući im što su u televizijskom prijenosu uživo doveli u pitanje “njega i svoje kolege”.


 Vas je to osobno pogodilo?

Mi smo danas donijeli mišljenja oko nekih zakona koje smo uputili Saboru u zajedničkoj volji i vjeri. Ja na svojoj strani ne vidim faula niti ofsajda, vidim dobru vjeru u zajednički rad i jasno iskazan stav da ako bude MOST protiv Marića, da stupanj suradnje ne može više biti isti.


Što i kako dalje – što ako ministar Orepić dođe i kaže da radi svoj posao?




Pravnih dilema nema. Ako netko od stručnjaka govori nešto vama u eteru, to je vaš problem. Ja dilema nemam. 


Krećem od pretpostavke da ste vi u pravu, a oni u krivu, ali oni tvrde su oni u pravu, a vi u krivu.


Oni se moraju ponašati kao ozbiljni ljudi s poslovnom sposobnošću. Ako ste razriješeni, onda ne možete obavaljati svoj posao. Kad ne budem više šef Vlade, ja sigurno neću sjediti ovdje s vama.