Počinje kampanja

Plenković objavio: Sabor se raspušta u ponedjeljak, 18. svibnja, Milanović ima četiri moguća datuma za parlamentarne izbore

Portal Novi list

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

Uz oprez ćemo organizirati izbore, koje ćemo ostaviti kao moguće 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja. Razgovarao sam s predsjednikom RH, sada je na njemu da donosi odluke sukladno svojim ovlastima i zakonu, rekao je Andrej Plenković



ZAGREB – Predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković upravo je objavio kako je nakon sastanka s koalicijskim partnerima usvojena odluka da se Hrvatski sabor raspusti u ponedjeljak, 18. svibnja.


– Nakon današnje sjednice Vlade i sastanka parlamentarne većine mogu priopćiti kako je donesena odluka da se Sabor raspusti u ponedjeljak, 18. svibnja.


To želimo zato što je naša Vlada u mandatu ostvarila sve ključne ambicije iz našeg programa.




Smatramo da smo sada kada smo pokazali kako se nositi u ovoj krizi koronavirusa, u djelovanju za očuvanje radnih mjesta i gospodarstva, a s obzirom na sve ekonomske izazove u budućnosti, novi će mandat morati biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, vrijeme da idemo po novo povjerenje hrvatskih birača.


Epidemiološka slika je takva, imamo jednoznamenkasti broj novozaraženih. Uz oprez ćemo organizirati izbore, koje ćemo ostaviti kao moguće 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja. Razgovarao sam s predsjednikom RH, sada je na njemu da donosi odluke sukladno svojim ovlastima i zakonu.


– Oporba je od prvog dana činila sve da sruši ovu Vladu, u tome nisu uspjeli, vapili su za izborima i moram priznati da mi ne djeluje odvažno što sada nisu u stanju dići ruku za ono što su željeli pune 4 godine. To mi ne djeluje ni viteški ni samouvjereno, kazao je Plenković.