Sporno putovanje

Plenković i Stier će istražiti kako su bilješke o putovanju Grabar-Kitarović dospjele u medije

Gabrijela Galić

Davor iVo Stier i Andrej Plenković, Foto: D. JELINEK

Davor iVo Stier i Andrej Plenković, Foto: D. JELINEK

Krajnje je neobično da to izađe u medije, rekao je Plenković



ZAGREB Premijer Andrej Plenković rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade da će se istražiti kako je službena bilješka o putovanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dospjela u medije.


– Krajnje je neobično da to izađe u medije. Razgovorao sam s ministrom Stierom koji je naložio istragu da se vidi kako su ti dokumenti dospjeli u javnost, rekao je premijer.


Osim toga, na konferenciji za medije je ponovio kako će se svaki mogući model otkupa Ininih dionica pažljivo razmotriti, uključujući i onaj SDP-a.




Rekao je i da će sljedeći tjedan krenuti kontakti s MOL-om vezani uz proces otkup dionica.


Reakcija Pantovčaka


Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier pokrenuo je istragu o curenju diplomatske bilješke o siječanjskom posjetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u, a Pantovčak pozdravlja i podupre takav potez.


»Predsjednica pozdravlja i podupre istragu o curenju diplomatske bilješke«, rekao je Hini glasnogovornik Luka Đurić.


»Predsjednica je već kazala da neće o tim sastancima govoriti javno, već s najvišim državnim dužnosnicima«, dodao je.»MVEP potvrđuje da je ministar Stier izvijestio predsjednika vlade da je 18. siječnja pokrenuta istraga o curenju zaštićenih podataka vezanih uz bilješku o posjetu predsjednice SAD-u«, nešto kasnije je priopćeno sa Zrinjevca.

Plenković je ponovio kako se nekoliko puta vidio s predsjednicom nakon njezinog povratka iz SAD-a i da je znao za njezin put. Imala je vrlo jasne ciljeve posjeta SAD-u, a način kako je to komunicirano u javnosti doista nije do vlade, nego do predsjednice i njezinog ureda, kazao je.


Ono što je do sada objasnila je, po mome sudu, dovoljno, rekao je Plenković.