Lokalni izbori

Plenković: Ževrnja se povlači iz izborne utrke

Hina



Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je u utorak kako se kandidat te stranke za župana Splitsko-dalmatinske županije, aktualni župan, Zlatko Ževrnja povlači iz izborne utrke te dodao kako će novog kandidata odrediti Županijski odbor stranke čiji je sastanak u tijeku.


“Zlatko Ževrnja se povlači, a Županijski odbor HDZ-a ima sastanak danas u 15 sati te će odrediti novog kandidata”, rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima.


Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture poništilo je jučer natječaj za plažu Zlatni rat zbog niza nepravilnosti i kršenja zakona. Nakon upravnog nadzora utvrđeno je kako je županija prekršila tri zakona, da nije poštovan kranji rok za dostavu ponuda te da informacije nisu bile dostupne svim sudionicima natječaja.




“Županu Ževrnji je žao što nije bio svjestan posljedica i propusta u ovoj proceduri. On ostaje član HDZ-a, ostaje naš župan koji je vrlo kvalitetno odradio mandat. Svima nam je žao zbog ove situacije, mislim da je povukao odgovoran i politički  konstruktivan potez za dobrobit HDZ-a i ja mu na tome zahvaljujem”, poručio je Plenković.


Izvijestio je i kako su takvoj odluci prethodili razgovori koje su imali tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.