Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. studenoga 2019.
Sjednica Vlade

Plenković: Zadužili se jesmo, ali pod vrlo dobrim uvjetima

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2017. u 10:55 2017-07-06T10:55:20+02:00

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade ocijenio kako je najnovije zaduživanje Hrvatske ostvareno po vrlo dobrim uvjetima te da politička stabilnost ima izravne refleksije na financijsku stabilnost, a najavio je i isplatu regresa od 1.250 kuna službenicima i namještenicima u državnim i javnim službama.

Ministarstvo financija realiziralo je u srijedu na domaćem tržištu kapitala izdanje obveznice s dospijećem 2032. godine u ukupnom nominalnom iznosu od 3 milijarde kuna, uz kamatnu stopu od 3,25 posto i prinos od 3,30 posto.

»Riječ je o vrlo dobrim uvjetima. Obveznice su kupili mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, osobito tu ističemo osiguravajuća društva koja su bila vrlo zainteresirana«, izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Dodao je kako je riječ o još jednom potezu koji pokazuje kako »poruka političke stabilnosti ima svoje izravne i konkretne refleksije na financijsku stabilnost i na izdavanje obveznica od strane Ministarstva financija«.

Premijer je najavio i da će se ove godine isplatiti regres svim službenicima i namještenicima u javnim i državnim službama u iznosu od 1.250 kuna.

»Taj regres krenut će s isplaćivanjem od 14. srpnja ove godine«, rekao je Plenković, zahvalivši Ministarstvu financija koje je uspjelo pronaći ta sredstava preraspodjelama u proračunu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.