Sastanak s kriznim stožerom

Plenković: U Zadru nema ljudskih žrtava, sve ekipe su na terenu

Hina

Sve su ekipe na terenu, koje nastoje pomoći ljudima sa crpkama i na druge načine kako riješiti problem vode koja je ušla u kuće i podrume, izjavio je Plenković nakon sastanka na kojem su ga zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić izvijestili o stanju u Zadru nakon obilnih kiša i poplava



ZADAR Vladino izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak je održalo sastanak sa članovima kriznog stožera u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra, nakon kojeg je premijer poručio da srećom nema ljudskih žrtava, a na terenu su ekipe koje će pomoći sanaciju poplavljenih područja.


»Srećom nema ljudskih žrtava, to je ono najvažnije u ovom trenutku. Sve su ekipe na terenu, koje nastoje pomoći ljudima sa crpkama i na druge načine kako riješiti problem vode koja je ušla u kuće i podrume«, izjavio je Plenković nakon sastanka na kojem su ga zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić izvijestili o stanju u Zadru nakon obilnih kiša i poplava.


Ministar obrane Damir Krstičević kazao je da je vojska na raspolaganje Zadru stavila crpke koje se također mogu koristiti za ispumpavanje vode, kako bi se što prije situacija sanirala i stavila pod kontrolu.




Najavio je također kupovinu 6 bespilotnih letjelica vrijednosti 15 milijuna eura, koje će se financirati sredstvima iz europskih fondova, a osim u ribarstvu koristit će se za pomoć u otkrivanju piromana.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su svi pripadnici MUP-a, Policijske uprave zadarske i policijskih postaja na terenu, rade na održavanju javnog reda i mira i reguliranju prometa.


»Bilo je jutros problema, međutim, dobrom i koordiniranom akcijom, efikasnošću i pravovremenim uputama i koordinacijom svih sastavnica sustava spriječene su veće poteškoće«, kazao je.


Nakon sastanka kriznog stožera premijer i ministri uputili su se u zadarsku bolnicu, gdje je poplava izazvala najveće štete. U pratnji premijera je i ministar zdravstva Milan Kujundžić.


Očekuje se dolazak u Zadar i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.