Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
'isfabricirana tema'

Plenković: Tema o Kuščeviću je bacanje papra i soli HDZ-u

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 21:03 2019-09-27T21:03:13+02:00

»Tema, je li netko član ovog ili onog odbora, ako je saborski zastupnik po mom je sudu opet jedna od onih isfabriciranih tema od manje-više istih aktera ne bi li se HDZ-u u kontekstu predsjedničkih i parlamentarnih izbora malo bacalo papra i soli«, ocijenio je premijer Plenković u intervjuu RTL-u. Ustvrdio je i kako je to pitanje stvar saborskog kluba HDZ-a te da to nije pitanje kojim se on bavi

ZAGREB Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako je pitanje članstva Lovre Kuščevića u saborskom Odboru za zakonodavstvo isfabricirana tema kojom se HDZ-u u kontekstu izbora »baca papra i soli«, a poručio je i kako je to pitanje u nadležnosti HDZ-ovog saborskog kluba.

»Tema, je li netko član ovog ili onog odbora, ako je saborski zastupnik po mom je sudu opet jedna od onih isfabriciranih tema od manje-više istih aktera ne bi li se HDZ-u u kontekstu predsjedničkih i parlamentarnih izbora malo bacalo papra i soli«, ocijenio je premijer Plenković u intervjuu RTL-u. Ustvrdio je i kako je to pitanje stvar saborskog kluba HDZ-a te da to nije pitanje kojim se on bavi.

Zbog nedostatka kvoruma Hrvatski sabor prošlog petka nije odlučio hoće li bivši ministar uprave HDZ-ov Lovro Kuščević, koji se vratio u zastupničke klupe, a na zahtjev DORH-a ukinut mu je imunitet, biti član Odbora za zakonodavstvo.

Koalicija je jako dobro

Plenković je, na pitanje postoje li li problemi unutar vladajuće koalicije, uzvratio kako je »koalicija jako dobro« i »vlada harmonija«.

Upitan vidi li elemente kaznenog djela u izjavama čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koje propituje i Državno odvjetništvu, odgovorio je kako je apsolutno za slobodu govora. »Svi moramo razumjeti da ograničavati nekome slobodu govora nije verzija Hrvatske i društva kakvog ga ja vidim 2019.«, poručio je premijer Plenković.

Grabar-Kitarović će svoju kandidaturu objaviti kada se vrati iz SAD-a

Osvrnuo se i na predstojeće predsjedničke izbore za koje HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović još nije objavila službenu kandidaturu.

Ustvrdio je kako aktualna predsjednica djeluje »optimistična, entuzijastična i puna energije« te da će svoju kandidaturu objaviti kada se vrati s putovanja iz SAD-a.

Potvrdio je da je objava kandidature dio njihovih stalnih konzultacija te poručio da će ostalo prepustiti njoj.

Na opetovano pitanje bi li njezin eventualan poraz na izborima značio ujedno i njegov poraz uzvratio je tek kako će Kolinda Grabar Kitarović pobijediti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.