Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Premijer oporvrgava insinuacije

Plenković: SMS afera nije unutarstranački obračun, nema govora da Vlada ili ja osobno koristim institucije za obračune

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2018. u 14:31 2018-09-27T14:31:47+02:00

»Bilo bi dobro da, unatoč toj poplavi insinuacija da je to neki orkestrirani unutarstranački obračun, zlorabljenje policije, obavještajne agencije i slično – to jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, nije način na koji radi ova Vlada. Niti će raditi, niti bi bilo kad u hrvatskoj budućnosti to bilo dobro i korisno«, rekao je Plenković

ZAGREB Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković negirao je u četvrtak da se u SMS aferi radi o unutarstranačkom obračunu istaknuvši kako nema niti riječi o tome da Vlada ili on osobno koristi državne institucije za bilo kakve obračune.

»Nema niti riječi o tome da bi Vlada, ja osobno ili bilo tko drugi u Vladi koristio državne institucije za bilo kakve obračune – međustranačke, unustarstranačke, političke ili kakve god želite. U Hrvatskoj institucije, u ovom konkretnom slučaju one koje su se bavile ovom temom, dolaze do svojih saznanja, sukladno zakonu poduzimaju mjere i nakon toga eventualno kreću u daljnje postupke«, rekao je Plenković novinarima nakon konferencije »Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava« upitan služi li »SMS« afera za unutarstranačke obračune u HDZ-u

Dodao je da su to stvari koje se odvijaju potpuno neovisno od politike i izvršne vlasti.

»Bilo bi dobro da, unatoč toj poplavi insinuacija da je to neki orkestrirani unutarstranački obračun, zlorabljenje policije, obavještajne agencije i slično – to jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, nije način na koji radi ova Vlada. Niti će raditi, niti bi bilo kad u hrvatskoj budućnosti to bilo dobro i korisno«, rekao je Plenković.

Na novinarsku tvrdnju kako »sve strelice idu u smjeru zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića«, rekao je kako su njih dvojica razgovarali skoro sat vremena.

»Ono što će se kasnije odvijati u istrazi ja ne mogu špekulirati niti komentirati. U ovom trenutku nemam baš nikakvih komentara na istrage koje traju«, rekao je.

Smatra kako je jako dobro načelo da svatko odgovara za svoje postupke – gospodin Brkić je gospodin Brkić, a gospodin Blaž Curić je gospodin Blaž Curić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija