Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Premijer

Plenković: ''Požar u katedrali Notre-Dame tragedija civilizacijskih razmjera''

Foto D. Kovačević
Foto D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2019. u 18:02 2019-04-16T18:02:46+02:00

Predsjednik vlade Andrej Plenković ustvrdio je u utorak kako je požar koji je uništio parišku katedralu Notre-Dame »tragedija civilizacijskih razmjera«, kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića odbio je komentirati, a snimku puštenu na suđenju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u aferi Agram, kaže, nije imao prigodu čuti.
»Nakon jučerašnje objave koju smo kao vlada dali i ja osobno, izražavam još jedanput zaista veliko žaljenje. Paris je grad s kojim sam više nego identificiran. Tamo sam proveo pet godina svoga života, a Notre-Dame je simbol kršćanstva, cijele Europe. Mi u ovom trenutku razmatramo unutar vlade kako da već u četvrtak pošaljemo poruku solidarnosti, potpore«, rekao je Plenković u Novoj Gradiški nakon sjednice Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem.
Siguran je, kaže, da će se brojni željeti uključiti se u obnovu Notre-Dame. »Hrvatska je solidarna s francuskim narodom i zaista nam je žao da se ovako nešto dogodilo u gradu koji je broj jedan kao svjetska turistička destinacija, a ova je katedrala bila jedna od najposjećenijih«, naglasio je Plenković.

S Brkićem se nisam čuo

Premijer je odbio opetovano komentirati kaznenu prijavu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je, navodno, koristeći se uslugama Franje Varge, presretao mailove svoje bivše supruge, poručivši tek kako je o tome sve već rekao, dok je na pitanje je li se s njim čuo, kratko uzvratio: »Ne!«
Nije bio riječit ni u odgovoru na pitanje o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojemu je zbog afere 'Agram' jučerašnje suđenje nastavljeno preslušavanjem audio zapisa među kojima se moglo čuti kako gradonačelnik urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika. »Nisam imao prigodu to čuti«, kratko je rekao novinarima, no na njihov prijedlog da mu je puste rekao je: »Ovo ćemo nekom drugom prigodom. Danas je meni Savjet (za Slavoniju, Baranju i Srijem) bitan!«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.