Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1n
Sutra: 11° 11° 1n
28. ožujka 2020.
Premijer odbacio primjedbe

Plenković: Milanović govorio da HV napušta Afganistan pa potpisao odluku o njihovu slanju

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2020. u 12:29 2020-03-07T12:29:52+01:00

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

KNIN Premijer  Andrej Plenković odbacio je u subotu primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz  Afganistana, a sad je  potpisao odluku o slanju novog kontingenta.

"Gospodin Milanović prije mjesec i pol  dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad  potpiše odluku o slanju kontingenta  na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje," izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ.

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Mediji navode kako bi prva 'pukotina' između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.

Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: "Kako ste vi to zaključili i tko?"
"Vaši urednici - jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da  će odmah Hrvatska  vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to  ili ne znaju,"  pitao je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.