Premijer odbacio primjedbe

Plenković: Milanović govorio da HV napušta Afganistan pa potpisao odluku o njihovu slanju

Hina

Reuters

Reuters

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"



KNIN Premijer  Andrej Plenković odbacio je u subotu primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz  Afganistana, a sad je  potpisao odluku o slanju novog kontingenta.


“Gospodin Milanović prije mjesec i pol  dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad  potpiše odluku o slanju kontingenta  na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje,” izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ.


Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: “Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?”




Mediji navode kako bi prva ‘pukotina’ između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.


Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: “Kako ste vi to zaključili i tko?”“Vaši urednici – jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da  će odmah Hrvatska  vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to  ili ne znaju,”  pitao je Plenković.