Imenovanje na četiri godine

Piplović podnio ostavku, Ivan Kršić predsjednik uprave Hidroelektre

Hina

Hidroelektra niskogradnja je od rujna ove godine u postupku predstečajne nagodbe, a uprava te tvrtke je postupak pokrenula zbog nelikvidnosti



Rade Pilipović podnio je ostavku na mjesto generalnog direktora Hidroelektre niskogradnje, a Nadzorni je odbor za predsjednika uprave te tvrtke izabrao Ivana Kršića i za člana uprave Metea Čagalja, objavljeno je u utorak iz te građevinske tvrtke.


Kako se navodi u objavi s danas održane sjednice Nadzornog odbora, predsjednik uprave (generalni direktor) Rade Pilipović podnosi ostavku na tu funkciju s danom 10. prosinca, a usvaja se odluka kojom se za predsjednika uprave imenuje Ivan Kršić te za člana Mateo Čagalj. Njih dvojica imenovani su na mandat od četiri godine, Kršić s početkom od 10. prosinca, Čagalj s početkom mandata od 1. siječnja 2015.


Hidroelektra niskogradnja je od rujna ove godine u postupku predstečajne nagodbe, a uprava te tvrtke je postupak pokrenula zbog nelikvidnosti.




Na nedavno održanom ročištu u postupku predstečajne nagodbe, utvrđene su tražbine u iznosu od gotovo 240 milijuna kuna.


Po podacima iz ranije objavljenog devetomjesečnog financijskog izvješća, Hidroelektra niskogradnja je prvih devet mjeseci ove godine završila s gubitkom od 78,9 milijuna kuna.


U razdoblju siječanj-lipanj ove godine tvrtka je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 97,9 milijuna kuna, što je 73,5 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi smanjeni za 52 posto, na 176,8 milijuna kuna.


Poslovodstvo Hidroelektre niskogradnje je u komentaru devetomjesečnih rezultata navelo da nisu uspjeli uposliti svoje proizvodne kapacitete, za što su kao glavne razloge naveli daljnje smanjenje investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj, usporavanja izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima zbog nemogućnosti naplate raznih potraživanja proizašlih iz produljenja rokova građenja projekata i nepriznavanja izvršenih vantroškovničkih radova.


Kroz predstečajnu nagodbu tvrtka će pokušati prikupiti dodatna financijska sredstva i pronaći strateškog partnera što bi omogućilo organizacijsko-kadrovsko restrukturiranje te nastavak gradnje na već započetim projektima i ugovaranje novih projekata, navelo je poslovodstvo Hidroelektre niskogradnje u obrazloženju devetomjesečnog financijskog izvješća.


Po podacima iz tog izvješća, Hidroelektra niskogradnja je krajem rujna imala 912 zaposlenih.