Zastupnica u EP

Petir: Da je Beljak imao protukandidate ne bi prošao

Hina



Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, koja je u Hrvatskoj seljačkoj stranci (HSS) pod suspenzijom u subotu je komentirajući za Hinu zbornu Glavnu skupštinu HSS-a na kojoj je Krešo Beljak ponovno izabran za predsjednika stranke, ustvrdila kako su rezultati glasovanja pokazali da Beljak, da je imao protukandidate, ne bi prošao.


»I to je razlog zašto je Beljak eliminirao sve svoje protukandidate, na jedan brutalan i necivilizacijski način«, rekla je Petir koja se, kao i njezine suspendirane stranačke kolege – Nenad Matić i Darko Koren, željela kandidirati za predsjednicu HSS-a. »Pristupom politici koji nije zabilježen na ovim prostorima, preuzeo je Hrvatsku seljačku stranku kako bi i dalje mogao sklapati koalicije koje odgovaraju isključivo njegovim osobnim interesima«, napisala je Petir na svojoj facebook stranici.


»Poduzeo je niz nedemokratskih i protustatutarnih aktivnosti kako bi eliminirao sve svoje neistomišljenike i protukandidate i kako bi ostao na čelu HSS-a, iako je svima posve jasno da on svojom ideologijom, svojim vrijednostima, prošlošću, ali i sadašnjošću s pravim članovima HSS-a i s naukom braće Radić ne dijeli ništa«, ustvrdila je Petir.




Rekla je i kako su izbornu Glavnu skupštinu HSS-a činili delegati »izabrani na nelegalnim skupštinama općinskih, gradskih i županijskih organizacija« te da se time zrcali način upravljanja Kreše Beljaka. »Njemu Zakon i Statut ništa ne predstavljaju, no trebalo bi predstavljati Ministarstvu uprave, stoga očekujem od njih da to i pokažu i zaustave uništavanje najstarije stranke u Hrvatskoj«, poručila je Petir.


Beljak, koji je na izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a ponovno izabran za predsjednika, imao je, međutim drugačije viđenje, ustvrdio je kako su sva događanja unutar stranke bile »apsolutno« demokratska, u skladu sa Statutom i zakonima.


Siguran je da je subotnja skupština početak novog HSS-a, ne samo u političkom, nego i u organizacijskom smislu.Od 810 najavljenih, na skupštini je bio nazočno 651 delegat, Beljak je izabran sa 524 glasa, nije bilo protiv, a nevažećih listića bilo je 83.