Sudska nagodba

Pernar se u Saboru ispričao Damiru Ježiću: “Moram biti temeljitiji i provjeriti što govorim”

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Pernar je to napravio zbog sudske nagodbe s Ježićem temljem koje mu se morao zbog klevete ispričati u sabornici i na Facebook profilu, te mu isplatiti 40.000 kuna



ZAGREB Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ispričao se u petak sa saborske govornice odvjetniku Damiru Ježiću jer ga je optužio da je odgovoran za smrt sestara Filipović iz Rijeke prije 12 godina.


Pernar je to napravio zbog sudske nagodbe s Ježićem temljem koje mu se morao zbog klevete ispričati u sabornici i na Facebook profilu, te mu isplatiti 40.000 kuna.


»Ja Ivan Pernar ovim putem se ispričavam Damiru Ježiću za objavu članka na Facebook profilu u rujnu 2016. godine, gdje sam iznio lažne tvrdnje da je počinitelj prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale sestre Filipović iz Rijeke. Isto tako se ispričavam za neistinite i netočne tvrdnje koje sam iznio u emisiji Pressing N1 televizije u listopadu 2016.«, kazao je Pernar




Pernar je kazao da ga je taj proces naučio velikoj životnoj lekciji, da bez obzira koliko vam ljudi reklo nešto, ne znači da je to istina. »Često puta se radi o glasinama koje ne moraju biti istinite, odnosno koje mogu biti lažne«, rekao je Pernar dodavši da je to shvatio tek nakon sudskog procesa.


»U svom radu kao zastupnik moram biti temeljitiji i uvijek provjeriti ono što govorim, a nažalost nisam bio uvijek takav«, poručio je Pernar.