Ministri u Bruxellesu

Pejčinović Burić: EU traži brzu istragu o ubojstvu Olivera Ivanovića na Kosovu

Hina

»Spomenuto je pitanje Kosova i ubojstva koje se tamo dogodilo. Zaključak je poziv da se brzo provede istraga, da se vrati dijalog između Prištine i Beograda i osigura, koliko je to moguće da se takvo nešto ne ponovi, jer je riječ o opasnom presedanu«, rekla je ministrica Pejčinović Burić



BRUXELLES Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a kratko su u ponedjeljak razgovarali o ubojstvu srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića i zatražili da se o tome provede brza istraga i nastavi dijalog između dviju strana, izjavila je hrvatska ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić.


»Spomenuto je pitanje Kosova i ubojstva koje se tamo dogodilo. Zaključak je poziv da se brzo provede istraga, da se vrati dijalog između Prištine i Beograda i osigura, koliko je to moguće da se takvo nešto ne ponovi, jer je riječ o opasnom presedanu«, rekla je ministrica Pejčinović Burić.


Predsjednik Građanske inicijative »Srbija, demokratija, pravda« (SDP) Oliver Ivanović ubijen je prošli tjedan u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.




Ministri vanjskih poslova zemalja članica razgovorali su i o stanju u Iraku, Zimbabveu, Libiji te u Siriji. Na radnom ručku ministrima se pridružio palestinski predsjednik Mahmud Abas.