Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Stav umirovljenog generala

Pavao Miljavac: Vučiću posjet Hrvatskoj treba više nego nama

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2018. u 15:54 2018-02-03T15:54:50+01:00

»Minimum bi bio da barem kaže: O.K., bio sam u krivu«, naglasio je Miljavac i dodao kako je to »to njegova odluka te ako se ispriča, sigurno će sasvim biti druga priča«

ZAGREB Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac, koji je u subotu ponovno izabran za predsjednika Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ), ocijenio je da bi se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić trebao ispričati zbog svoje uloge u agresiji na Hrvatsku te da njemu u ovom trenutku posjet Zagrebu treba puno više nego nama.

Odgovarajući na novinarska pitanja o posjetu predsjednika Srbije Hrvatskoj, Miljavac je rekao da su na taj posjet reagirali i Zapadna Europa i SAD koji sad žele izvući Srbiju iz zagrljaja »istočnog susjeda«.

»Koliko će oni u tome uspjeti, o tom potom«, naglasio je Miljavac dodavši da su tradicionalne veze Srbije i Rusije te da je ruski interes ostati u tom prostoru.

Istaknuo je da se razgovarati mora, te da »svi znamo što je Vučić govorio, gdje je bio, u kakvoj ulozi i koga je predstavljao i što je govorio«.

»Minimum bi bio da barem kaže: O.K., bio sam u krivu«, naglasio je Miljavac i dodao kako je to »to njegova odluka te ako se ispriča, sigurno će sasvim biti druga priča«.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je srbijanskog kolegu Aleksandra Vučića u posjet Hrvatskoj sredinom veljače,

Na upit je li predsjednica Republike izabrala dobar trenutak za taj posjet, Miljavac je rekao kako je teško reći. »Uvijek nekad« treba pozvati, rekao je Miljavac i ocijenio kako je sve trebalo bolje iskoordinirati.
Ocijenio je da je Aleksandar Vučić »vješt i tvrd pregovarač i lukav u politici« te da ga ne treba ga podcjenjivati.

Na upit novinara »frustrira li ga možda da je došlo do rascjepa između Banskih dvora i Ureda predsjednice oko tog posjeta«, Miljavac je odgovorio da je možda sve bilo prebrzo i da nije bilo dobro iskoordinirano.

»Mislim da bi za uspjeh ove zemlje, s obzirom na povijest koju smo imali i platili ovu slobodu teškim žrtvama i razaranjima, bilo dobro da se što više iskonzultiraju i zauzmu stavove te da ne ispadne da nije stvar koordinirana«, naglasio je Miljavac.

Umirovljeni general i bivši ministar obrane Pavao Miljavac je na izbornoj skupštini HGZ-a, koji okuplja umirovljene generale i admirale, ponovno izabran za predsjednika, na mandat od četiri godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.