Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Kanadski novinar

video PISMO KOLINDI GRABAR-KITAROVIĆ IZ KANADE Pomilujte Huanita Luksetića, odvedite Hrvatsku u 21. stoljeće!

Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili - piše Oswaldo Perez Cabrera hrvatskoj predsjednici / screenshot / youtube
Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili - piše Oswaldo Perez Cabrera hrvatskoj predsjednici / screenshot / youtube
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2019. u 16:38 2019-01-31T16:38:00+01:00

Kanadski novinar meksičkog porijekla Oswaldo Perez Cabrera uputio je otvoreno pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zatraživši pomilovanje za Huanita Luksetića. 

Riječ je o novinaru koji je na Youtubeu objavio razgovor s Huanitom Luksetićem, koji je osuđen na dvije godine zatvora 'zbog ilegalne proizvodnje i držanja marihuane radi prodaje'.

Pismo Oswalda Pereza Cabrere upućeno Kolindi Grabar-Kitarović prenosimo u cijelosti:

'Predsjednice RH, pomilujte Huanita Luksetića! 

S velikim smo negodovanjem u Kanadi primili vijest o nepravednoj i skandaloznoj presudi i odbijenoj žalbi Huanita Luksetića.

Ja sam nezavisni novinar koji je intervjuirao Huanita i mnoge ljude kojima je on osobno pomogao potpuno besplatno. Bio sam u vašoj predivnoj zemlji i upoznao iznimne ljude te posjetio niz mjesta i gradova. 

Hrvatska se može pohvaliti gospodarstvom koje se oporavlja, ženom predsjednicom i riječ je o zemlji koja teži tome da bude napredna u svijetu. 

Teško je ovdje u Kanadi povjerovati da će LJUDSKA PRAVA Huanita Luksetića biti prekršena zato što koristi konopljino ulje kako bi se liječio od multiple skleroze. 

Onemogućiti ga da uzima svoj lijek i zatvoriti ga u ćeliju te mu na taj način oduzeti slobodu  predstavlja kršenje njegovih ljudskih prava. Kršenje njegova prava da izabere svoj lijek, lijek koji mu pomaže i održava ga na životu.  

Dobrobiti konoplje i kanabisa su naširoko dokazali mnogi znanstvenici kroz niz istraživanja. 

Kanabis je legalan u Kanadi i mnogim državama SAD-a. Također je legalan u Urugvaju i najnaprednije zemlje uključile su ga u svoj medicinski program - a riječ je o Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj pa čak i Meksiku. 

Mi novinari, oboljele osobe i velik dio kanadskog društva tražimo od Vas da pomilujete Huanita Luksetića i oslobodite ga.

Po našem mišljenju, hrvatska Vlada bi bila na dobitku kada bi zaposlila Huanita Luksetića kao savjetnika u Ministarstvu zdravstva i pokrenula Program medicinske marihuane kako bi veći broj oboljelih hrvatskih građana mogao koristiti dobrobiti te biljke. 

Huanito Luksetić ima veliko znanje i jedan je od najboljih resursa u Hrvatskoj na području medicinske marihuane pa je riječ o osobi s kojom biste trebali surađivati a ne boriti se protiv nje. 

Napravite korake naprijed - ne unatrag. 

Tražimo od Vas da pokažete pravo liderstvo i odvedete Hrvatsku u 21. stoljeće te zaustavite drakonske zakone koji kriminaliziraju korisnike kanabisa koji su većinom produktivni građani, majke, djedovi i bake, odvjetnici, liječnici i mali ljudi. 

Vjerujemo da će vaša dobra procjena i zdrav razum prevladati kako ste najavili na svom Twitter profilu.

Voljni smo Vam poslati infromacije, znanstvene linkove s rezultatima istraživanja, zakone u Kanadi i SAD-u i razgovore koje sam ja, autor ovih redaka, osobno vodio s Huanitom Luksetićem te više informacija o njegovom karakteru  ili odgovore na bilo koje Vaše pitanje. 

Huanito Luksetić je daleko od kriminalca. On je pravi hrvatski heroj koji izaziva poštovanje u Sjevernoj Americi. Molim Vas, oslobodite našeg prijatelja. Srdačan pozdrav', piše u pismu Oswaldo Perez Cabrera te napominje da njegovu molbu podupiru kolektivi emisija, radio postaja i udruženja među kojima su The Morning After Show, Radio Alicia, Yucastereo, Los Hispanos de Vanguardia, VanMusic, Super Chido Productions, MedFar Canada and Mexico, niz apoteka i mnogi građani. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze