Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
18. siječnja 2019.
Afera hotmail

PGS: U normalnoj zemlji Plenković bi isti dan dao ostavku

Edvard Badurina / Foto: S. DRECHSLER
Edvard Badurina / Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2018. u 14:24 2018-05-16T14:24:07+02:00

Tražimo od svih stranaka koji omogućavaju Plenkovićevoj vladi da i dalje postoji da prestanu podržavati ovakvog premijera i ovakvu vladu, izjavio je Edvard Badurina

RIJEKA Član PGS-a Edvard Badurina uvjeren je da je afera Hotmail pokazala da je neformalna skupina Borg pisala lex Agrokor uz goleme provizije, uz zaštitu Martine Dalić i politički podršku premijera Andreja Plenkovića.

– Sve je počelo kriminalnom pretvorbom i privatizacijom i idejom Franje Tuđmana od 200 bogatih obitelji kojih je perjanica Ivica Todorić. Od svih je vlada dobijao sve što je htio, a zadnjih 10-ak godina je lažirao poslovne knjige.

A onda je netko napisao zakon o Agrokoru, napravio evaluaciju i izabrao ljude koji će to provoditi, naplativši stotine milijuna kuna. Nakon odlaska Ante Ramljaka i Martine Dalić ništa se nije promijenilo, a honorari su ostali isti.

Da smo u normalnoj zemlji, premijer bi isti dan dao ostavku jer je podržavao Martinu Dalić. Ako ništa drugo, riječ je o političkoj odgovornosti. Tražimo od svih stranaka koji omogućavaju Plenkovićevoj vladi da i dalje postoji da prestanu podržavati ovakvog premijera i ovakvu vladu, izjavio je Badurina.

Politički tajnik PGS-a Franjo Butorac dodao je da je u Hrvatskoj stalna samo laž i krađa.

– Mailovi koje je objavio Index.hr prvorazredno su štivo za sociologe jer svjedoče na koji način funkcioniraju političke elite, jer svjedoče da je Martina Dalić radila sve za sebe, a ne za Hrvatsku i Agrokor.

Društvo je krojilo zakon mimo zaklona, a na što su upozorili pravni stručnjaci. Od prvoga dana su radili netransparentan posao i to su znali. Ova afera pokazala je da je cijeli državni aparat korumpiran i interesno umrežen zbog čega je u Hrvatskoj nemoguće zakonito postupati.

Novi izbori bili bi farsa jer se ništa promijeniti neće. Podsjetio bih samo da je HDZ na zadnje izbore išao s parolom »Vjerodostojno«. Postoje političari koji su drugačiji, ali oni ne mogu dobiti dostatno povjerenje birača. Na kraju će biti opet – mnogo vike ni za što, zaključio je Butorac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka