Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ništa od dogovora

PANTOVČAK BLOKIRAO IZBOR? Hrvatska od ponedjeljka bez Povjerenstva za sukob interesa

PANTOVČAK BLOKIRAO IZBOR? Hrvatska od ponedjeljka bez Povjerenstva za sukob interesa
PANTOVČAK BLOKIRAO IZBOR? Hrvatska od ponedjeljka bez Povjerenstva za sukob interesa
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2018. u 7:02 2018-02-09T07:02:53+01:00

Jedino je moguće objašnjenje da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastoji nekako politički blokirati imenovanje Dalije Orešković, koju je svojedobno optužila da je u privatnom ratu protiv nje

ZAGREB HDZ ipak nije uspio na vrijeme izabrati novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a sadašnjim članovima tog tijela petogodišnji mandat istječe u nedjelju.

Od ponedjeljka, dakle, Dalija Orešković i ostala četiri člana povjerenstva nemaju posao, a nitko neće preuzeti njihovu dužnost. Tako će biti barem do idućeg petka. Danas će se sastati saborski Odbor za izbor i imenovanja kako bi utvrdio listu kandidata za povjerenstvo.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da će do petka Sabor glasovati o tim kandidatima, ali od toga nema ništa. U Saboru danas neće biti glasovanja niti o jednoj točki dnevnog reda, pa se i izbor predsjednika i članova ovog važnog povjerenstva odgađa najmanje za tjedan dana.

Iz ovakvog je razvoja događaja jasno da u HDZ-u postoje veliki problemi u vezi s ovim izborom, premda, kako nam je rečeno u stranci, »premijer Andrej Plenković nema ništa protiv ostanka Dalije Orešković«.

Jedino je moguće objašnjenje da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastoji nekako politički blokirati imenovanje Dalije Orešković, koju je svojedobno optužila da je u privatnom ratu protiv nje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.