Primio ih ministar

Ovršni ustanak: Predlažu ukidanje Fine i uklanjenje javnih bilježnika iz postupka ovrhe

Zlatko Crnčec

Dražen Bošnjaković, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Dražen Bošnjaković, Foto: D. KOVAČEVIĆ



Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zajedno sa svojim najbližim suradnicima razgovarao je u prostorijama Ministarstva s predstavnicima inicijative “Ovršni ustanak”.


– Izvijestili smo predstavnike ove inicijative o radu na tekstu novog Ovršnog zakona, te o izmjenama stečajnom zakona o potrošačima. Oni su predložili da imaju svog predstavnika u radnoj skupini koja radi na novom Ovršnom zakonu na što smo im odgovorili da pošalju svoje prijedloge koje ćemo potom razmotriti, rekao je za nas list ministar Bošnjaković.


Glasnogovornik inicijative Ovršni ustanak Danijel Galović rekao je da oni predlažu ukidanje FINA-e, te uklanjanje javnih bilježnika iz postupaka ovrhe kao i njihovih predstavnika iz radne skupine koja radi na novom ovršnom zakonu. Inicijativa Ovršni ustanak predlaže i da se ubuduće zakon koji pokriva ovršne postupke zove Zakon o izvršnom postupku i osiguranju.




Njihovi su predstavnici na sastanku zatražili i ostavku ministra Bošnjakovića što je ovaj odbio.


Od početka prosinca prošle godine Ovršni ustanak organizira prosvjede na Markovu trgu svakog četvrtka kada zasjeda Vlada, a zatražili su sastanak i s ministrom financija Zdravka Marićem.