Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
12. prosinca 2019.
Baš divno

Ovo je sramota cijelog Splita: Gnjusnom porukom gostu iz Srbije poručili da je nepoželjan

Foto Reddit
Foto Reddit
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2018. u 11:37 2018-09-15T11:37:28+02:00

Poruka je nevjerojatno iskazivanje mržnje prema cijelom narodu, a vandali su još i oštetili tuđu imovinu

SPLIT Splićani su ostali šokirani prizorom na koji su naišli u šetnji u blizini tvrđave Gripe. Na uredno parkiranom automobilu gosta iz Srbije nepoznati vandali nasprejali su poruke mržnje. Bijelim sprejem ispisano je "Ubij Srbina".

Zaista divna razglednica iz Splita svim stanovnicima i posjetiteljima srpske nacionalnosti. Gnjusan čin izazvao je salvu komentara na Redditu.

Vandali se opisuju kao "tužne seljačine", a drugi pak pitaju kako se to Split od grada s izrazitim antifašističkim karakterom pretvorio u grad slučaj s dijametralno suprotnim vrijednostima.

Treći, nazovimo ih optimistima, u svemu vide i određeni napredak. Ovog puta naime nije napisano "ubi" već je dodano i "j".

U svakom slučaju, riječ je o nevjerojatnom iskazivanju mržnje prema cijelom narodu, uz oštećivanje tuđe imovine.

Cijeli čin valja staviti i u kontekst u kojem su brojni građani Srbije ove godine nadoknadili ogroman manjak u turističkim radnicima. Došli su, pošteno odradili i pomogli da sezona uspije, a Jadranu se vraća i sve više gostiju iz Srbije, koji su tradicionalno dobri potrošači, čak bolji i od Nijemaca. O svemu tome već smo pisali, a možete pročitati OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.