Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Svi za Milu

Ovaj divan čovjek Milinoj obitelji nudi smještaj u svom domu u Philadelphiji

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 31. ožujak 2019. u 15:25 2019-03-31T15:25:00+02:00

Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao, rekao je Marin Rončević

RIJEKA Nije se samo Hrvatska ujedinila u pomoći maloj Mili Rončević, već i oni iz inozemstva. Jedan od njih je Dragan Janković, koji živi u Philadelphiji, gradu u kojem je smještena i bolnica u koju bi Mila u utorak zajedno s roditeljima trebala otputovati na liječenje.

- Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji s porodicom i mogli bi osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bi mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima tko mi pomogne da pomognemo ovoj djevojčici i njenoj familiji, objavio je Dragan Janković na svom Facebook profilu. 

Milin otac Marin Rončević ganut je njegovom ponudom. Zahvaljuje Draganu, ali i svim drugim ljudima koji su im ponudili smještaj tijekom liječenja, koje bi moglo potrajati godinu dana. 

- Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao, rekao je ganuti otac za Index.

Prema najnovijim informacijama Milino liječenje u Americi vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,5 milijuna kuna. Točan iznos bit će poznat u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu, kad se očekuje točan plan liječenja i troškovnik američkih liječnika.

Dosad je prikupljeno 1,5 milijuna dolara, odnosno oko 10 milijuna kuna. Očekuje se da je prikupljeno i znatno više, u brojnim akcijama i donacijama tijekom vikenda, a točan iznos bit će poznat u ponedjeljak ujutro, kad se ponovo nastavi platni promet. Tijek donacija moguće je pratiti u živo na web stranici Life For Mila OVDJE.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro-račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banci Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.