Svi za Milu

Ovaj divan čovjek Milinoj obitelji nudi smještaj u svom domu u Philadelphiji

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao, rekao je Marin Rončević



RIJEKA Nije se samo Hrvatska ujedinila u pomoći maloj Mili Rončević, već i oni iz inozemstva. Jedan od njih je Dragan Janković, koji živi u Philadelphiji, gradu u kojem je smještena i bolnica u koju bi Mila u utorak zajedno s roditeljima trebala otputovati na liječenje.


– Dragi moji prijatelji, čuo sam da u utorak dolazi na liječenje u Philadelphiju djevojčica Mila iz Hrvatske. Ja živim u Philadelphiji s porodicom i mogli bi osigurati sobu za smještaj dok traje liječenje. Molim svakoga tko bi mogao pomoći oko uspostavljanja kontakta sa Milinom porodicom da mi javi. Mi bi mogli i da ih pokupimo na aerodromu. Hvala svima tko mi pomogne da pomognemo ovoj djevojčici i njenoj familiji, objavio je Dragan Janković na svom Facebook profilu. 


Milin otac Marin Rončević ganut je njegovom ponudom. Zahvaljuje Draganu, ali i svim drugim ljudima koji su im ponudili smještaj tijekom liječenja, koje bi moglo potrajati godinu dana. 




– Velika hvala svima. Kad ti netko ponudi svoj dom, onda znaš što ti je dao, rekao je ganuti otac za Index.



Prema najnovijim informacijama Milino liječenje u Americi vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,5 milijuna kuna. Točan iznos bit će poznat u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu, kad se očekuje točan plan liječenja i troškovnik američkih liječnika.


Dosad je prikupljeno 1,5 milijuna dolara, odnosno oko 10 milijuna kuna. Očekuje se da je prikupljeno i znatno više, u brojnim akcijama i donacijama tijekom vikenda, a točan iznos bit će poznat u ponedjeljak ujutro, kad se ponovo nastavi platni promet. Tijek donacija moguće je pratiti u živo na web stranici Life For Mila OVDJE.


Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro-račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banci Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.