Sutra nova odluka o žalbi

Otkriveno tko je založio stan za puštanje Bandića na slobodu

Ana Raić Knežević

Nekretnina vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna u vlasništvu odvjetnika Krešimira Krsnika navedena je kao garancija u žalbi na sudsko rješenje da se Bandića tijekom istrage zadrži iza rešetaka



ZAGREB – Branitelj Milana Bandića odvjetnik Krešimir Krsnik dao je svoj stan kao jamstvo za puštanje zagrebačkog gradonačelnika iz istražnog zatvora.


Nekretnina vrijedna nešto manje od šest milijuna kuna navedena je kao garancija u žalbi na sudsko rješenje da se Bandića tijekom istrage zadrži iza rešetaka. Riječ je o dijelu zgrade u Boškovićevoj ulici u središtu Zagreba u kojoj se nalazi Krsnikov odvjetnički ured.


Hoće li žalba i Krsnikovo jamstvo za Bandića biti prihvaćeni moglo bi se znati već danas kada bi vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu trebalo donijeti odluku hoće li osumnjičeni gradonačelnik i njegovi suradnici na slobodu. Podsjećamo da svima osim Bandiću jamčevine prihvaćene, no USKOK se na tu odluku žalio.




U međuvremenu je pravomoćno postalo USKOK-ovo rješenje o pokretanju istrage u aferi Agram jer su sve žalbe, a podnijeto ih je čak 12, odbijene.