Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 27
Sutra: 9° 9° 27
26. siječnja 2020.
Megadoze vitamina C

Osudili Pernarovu čudotvornu medicinu: "Što ako netko doista povjeruje u te manipulacije?"

Foto Darko Jelinek, Vedran Karuza, Screenshot Facebook
Foto Darko Jelinek, Vedran Karuza, Screenshot Facebook
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2019. u 15:58 2019-01-08T15:58:00+01:00

Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć, napisao je Vukušić

ZAGREB, 8. siječnja 2019. (Hina) - Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u utorak kako su neprimjerene i za osudu objave na facebooku zastupnika Živog zida Ivana Pernara u kojima dijeli zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.

»Uistinu je neuobičajeno, prilično ozbiljno i neprimjereno. I nešto što je u najmanju ruku čudnovato i za osudu«, rekao je Kujundžić o Pernarovu »izletu« među liječnike.

Složio se da je riječ o nadriliječništvu, koje je i zakonom zabranjeno, rekavši: »Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor«.

Pernarovo dijeljenje medicinskih savjeta potaknulo je i psihijatra Hermana Vukušića da uputi pismo ministru Kujundžiću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Hrvatske liječničke komore Krešimiru Luetićua i zatraži da poduzmu mjere protiv Pernara.

»Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć«, napisao je Vukušić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu