Ne ide im

Opstruirali izbore pa ostali bez kvoruma: Mladi riječki SDP-ovci raspustili – sami sebe

Tihana Tomičić

Sanjin Matijević / Foto Silvano JEŽINA

Sanjin Matijević / Foto Silvano JEŽINA

Tko je mogao imati interes od ovoga ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali nameće se da su takav ishod mogli poželjeti samo oni koji po rezultatima glasovanja ne bi prošli za određena tijela



RIJEKA – Da SDP-u Rijeke neide baš dobro već neko vrijeme, to je poznato, ali sada se i podmladak uspio raskoliti i srušiti vlastitu izbornu konvenciju. Iako su na sjednici u subotu navečer imali samo jednog kandidata za predsjednika Foruma mladih SDP-a Rijeke, Kristijana Čarapića, konvencija je završila raspuštanjem jer se najprije našao jedan popunjeni listić viška u kutiji, a potom, kad je trebalo održati novi krug glasanja, više nije bilo kvoruma i praktički konvencija je propala.


Sad se očekuje imenovanje povjerenika, kojega određuje viša razina Foruma mladih, a nova konvencija tek za otprilike šest mjeseci.


Iako u Forumu mladih Rijeke već neko vrijeme dominira tzv. Komadinina struja, te ih je na samoj konvenciji došao podržati i kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić, oni su se uspjeli između sebe podijeliti u struje, i čak i dosadašnji predsjednik Sanjin Matijević, kojem je istekao redovni mandat, priznaje da se vjerojatno radi o opstrukciji.




– Da, točno je, nažalost, u glasačkoj kutiji pronađen je listić viška za izbor članova Gradskoga odbora. S obzirom da su svi listići pronađeni u kutiji bili iskorišteni, tj. nije bilo »praznih«, očito je netko to napravio s predumišljajem, odnosno najvjerojatnije s namjerom da se glasovanje poništi. Kako je nakon toga došlo do intenzivne rasprave o tome kako dalje, a koja je potrajala, dio delegata napustio je konvenciju što zbog drugih obveza, što iz revolta zbog nastale situacije, te konvencija više nije mogla pravovaljano odlučivati i raspuštena je.


Tko je mogao imati interes od ovoga ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali nameće se da su takav ishod mogli poželjeti samo oni koji po rezultatima glasovanja ne bi prošli za određena tijela. Kao dosadašnjem predsjedniku žao mi je da je do toga došlo. Mislim da tko god je sudjelovao u tome napravio štetu cijeloj organizaciji, a sve radi nečijih sitnih interesa i ambicija. Nadam se svakako da će situacija biti uskoro razriješena kako bi organizacija mogla nastaviti s normalnim radom i funkcioniranjem, rekao nam je Matijević.