Nemušto ulagivanje

Opara se opravdava Bujancu: ‘I mene zanima zašto je Thompsonov menadžer organizirao koncert Hladnog piva’

P. N.

Slažem se s Vama u potpunosti, sve priredbe u danima svečanosti poput Dana pobjede, moraju primjereno odisati a termin priredbe ne smatram takvim. Zašto je ugledni menadžer g. Denis Pletikosa tako odlučio zanima i mene 



U subotu će na splitskoj tvrđavi Gripe veliki koncert održati Hladno pivo.


Koncert kojim će popularni gajnički punkeri proslaviti 30 godina rada, bio je povod novom napadu notornog Velimira Bujaneca, ultradesnog TV voditelja i osuđenog dilera kokaina, na gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu. On je Oparu napao zašto je dao dozvolu za nastup Hladnog piva dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


No od Bujančevog napada, daleko je interesantniji odgovor splitskog gradonačelnika koji se Bujancu prilično nemušto i posve nepotrebno opravdava zbog koncerta. Oparin odgovor prenio je portal Dalmacijadanas.




– Poštovani, Hvala na poruci. Odmah da bude jasno: nisam odlučio o tom koncertu niti sam ih pozvao a pogotovo ga nisam uvrstio u službeni program svečanosti Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Njega je organizirao, bez moga znanja i odobravanja poznati menadžer g. Denis Pletikosa, koji je menadžer i g. Marka Perkovića Thompsona. O tom koncertu sam doznao s jumbo plakata po gradu. Dopustile su ga službe u gradu, koje odlučuju o korištenju javnih površina te odlučuju samostalno.


Ta praksa je i do sada ponekad stvarala upite javnosti. Jest, naknadno sam potpisao zaključak o uvjetima korištenja već dodijeljene površine tvrđave Gripe i to na vlastitu inicijativu upravo kako bi ograničio količinu glasnoće i to sukladno Zakonu kao i sto sam naglasio vrijeme do kada treba završiti ta priredba, do 23.50h (op.a. 23:59) tog 4. kolovoza. Domoljubna glazba na Rivi Na ono sto sam utjecao je prigodni koncert domoljubne glazbe na Rivi u izvedbi klape Kontra i koračnicama Gradske glazbe Omiš koja će pratiti ponosni mimohod u službenom programu obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Osobno, ali to nije toliko bitno, nisam poklonik tog sastava. Isto tako, nisam i neću niti imam ovlasti odlučivati o elementima ukusa.


No slažem se s Vama u potpunosti, sve priredbe u danima svečanosti poput Dana pobjede, moraju primjereno odisati a termin priredbe ne smatram takvim. Zašto je ugledni menadžer g. Denis Pletikosa tako odlučio zanima i mene ali do sada nisam dobio odgovor. Budite uvjereni da će službe koje sam uputio voditi računa da se ta priredba završi po mome zaključku, do 23.50h i uz Zakonom dopuštenu glasnoću. S poštovanjem, Andro Krstulović Opara” – stoji u gradonačelnikovom odgovoru, kojeg prenosi Dalmacijadanas.