Burno u stranci

Opačić o smjeni: Riječ je o revanšizmu, ovo je loše za SDP

Hina

Milanka Opačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Milanka Opačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Danas sam na Klubu dobila potvrdu, jer je predsjednik stranke (Davor Bernardić) rekao da smo zbog izjava o njegovoj smjeni Mirando Mrsić i ja izgubili njegovo povjerenje. Dakle, riječ je o smjeni zbog verbalnog delikta«, ustrajala je Opačić



Klub zastupnika SDP-a smijenio je u srijedu Milanku Opačić s dužnosti potpredsjednice Hrvatskog sabora, zamjenit će je Siniša Hajdaš Dončić, a dugogodišnja SDP-ova zastupnica smatra da se radi o revanšizmu.


Da, smijenjena sam zbog revanšizma, odgovorila je Opačić novinarima. »Danas sam na Klubu dobila potvrdu, jer je predsjednik stranke (Davor Bernardić) rekao da smo zbog izjava o njegovoj smjeni Mirando Mrsić i ja izgubili njegovo povjerenje. Dakle, riječ je o smjeni zbog verbalnog delikta«, ustrajala je Opačić.


SDP-ovo Predsjedništvo u utorak je odlučilo o smjeni Opačić, kao i da Mrsić više neće biti predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.




»Puno toga je obećano«, uzvratila je Opačić na novinarsku opasku da je Bernardić obećavao da se neće obračunavati s neistomišljenicima, te ocijenila kako su povučeni potezi loši za SDP.


»Na žalost ovo je loše za stranku, lako za mene. Nitko nije ovisan o funkciji, ovo je podijelilo Klub, ostavit će traga u stranci, ispada da je HDZ demokratskiji od SDP-a«, rekla je Opačić i poručila kolegama da »sve to ide na njihovu dušu«.


Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbacio je optužbe o revanšizmu. Nema revanšizma, ti ljudi su članovi SDP-a, saborski zastupnici, primaju plaću, kaže Bernardić i uvjerava kako će promjene poboljšati rad stranke i učiniti je vidljivijom.


»Normalno je da se u stranci dogode promjene, a ove će osigurati bolji i prepoznatljivi SDP na terenu«, rekao je šef SDP-a potvrdivši da su »neki ljudi« izgubili njegovo povjerenje.