Prognoza

Olujno jugo na Kvarneru će puhati i danas. Loša vijest je da vjetar ni idućih dana neće prestati

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



Četvrtak i petak donijet će znatno više oborina nego proteklih dana, osobito na Jadranu i u gorju, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, a puhat će i olujno jugo. 


Iako će jugo biti nešto slabije nego proteklih dana, za kompletno područje Kvarnera na snazi je žuti meteoalarm s upozorenjem na olujni vjetar i pljskove.


Os subote nas opet očekuje stabilnije i sunčanije vrijeme, a na Jadranu i nastavak iznadprosječnih temperatura za ovo doba godine. 




Sutra će u kopnenom području, javlja HRT, još biti promjenljivo, ponegdje s kišom, najmanje – mjestimice i nimalo – u Slavoniji, Baranji i Srijemu. U dane vikenda te početkom novoga tjedna stabilnije, ali uz dosta oblaka, gdjegod vjerojatno i magla, te uz pokoju kap kiše, većinom u subotu. Temperatura zraka neće se znatnije promijeniti.


I na Jadranu će se nastaviti iznadprosječna toplina, pri čemu će mjestimične kiše biti još uglavnom u petak na dijelu srednjeg Jadrana, te osobito na sjevernom, gdje je lokalno moguća i veća količina kiše. Puhat će slabo do umjereno, samo ponegdje još jako jugo. Od subote pretežno sunčano uz buru, na sjevernom dijelu moguće i jaku, te sjeverozapadnjak, a početkom novog tjedna ponovno jugo.