Jedinstvena podrška HDZ-a

Oleg Butković stao u obranu Kolinde Grabar-Kitarović: Njezine izjave dosta su ispolitizirane

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

"Predsjednica je sama dala pojašnjenje te izjave i rekla je da nije mislila onako kako je to sve skupa prenijeto u medijima", poručio je, dodavši da NK Rijeka ima dobre rezultate i da tvori pozitivnu klimu u Rijeci te da svi moramo biti ponosni na to i pomoći svim našim nogometnim klubovima.



ZAGREB – Ministar prometa, mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je uoči užeg kabineta Vlade rekao da će predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj predsjedničkoj kampanji imati jedinstvenu potporu HDZ-a i svih stranačkih dužnosnika.


“Predsjednica prezentira svoj program u ponedjeljak, na to ćemo doći svi iz stranke, a stranka će biti jedinstvena. Sve drugo ne bi bilo dobro. O tome smo dosta razgovarali na stranačkim sastancima i stožerima”, rekao je ministar Butković novinarima.


Šef stožera kampanje i osječko-baranjski župan Ivan Anušić uglavnom je održao sve sastanke po županijskim odborima i to sve skupa ide dobro, dodao je. Smatra da neće biti “crnih labudova” te da će aktualnoj predsjednici na predstojećim izborima snažnu podršku dati svi predsjednici županijskih odbora, kao i svi stranački dužnosnici.




Novca za predsjedničku kampanju će biti, tvrdi. “Ono što je namijenjeno, koje su mogućnosti stranke, sigurno će biti. Danas je to puno skromnije nego što je bilo prije nekoliko godina, kao i za europske izbore i predsjedničke”, rekao je, potvrdivši da će organizirati i donatorske večeri.


Što se tiče kontroverznih izjava predsjednice da je NK Rijeka bila srpski klub, od kojih se ogradio i on i županijski HDZ, Butković je danas rekao da je ta izjava “dosta ispolitizirana i iskorištena u kampanji”.


“Predsjednica je sama dala pojašnjenje te izjave i rekla je da nije mislila onako kako je to sve skupa prenijeto u medijima”, poručio je, dodavši da NK Rijeka ima dobre rezultate i da tvori pozitivnu klimu u Rijeci te da svi moramo biti ponosni na to i pomoći svim našim nogometnim klubovima.


Upitan misli li da će Vlada ustrajati na svojoj ponudi od dva posto povećanja koeficijenata od 1. srpnja, ako se ne napravi nova sistematizacija ili će ipak morati popustiti i prosvjetnim sindikatima dati više, odgovorio je da ne zna u ovom trenutku.


“Svima bi dali više. Svi zaslužuju i svi bi trebali dobiti više, ali pitanje je mogućnosti i onoga što je realno. Koliko vidim, razgovori sa sindikatima i cijela priča idu prema bonaci. Tako mi djeluje”, ocijenio je Butković.