Ministar pojasnio

Oleg Butković: Pisao sam pismo i apelirao na Upravu Croatia Airlinesa da se dogovore s radnicima

Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Foto Franjo Deranja

Očekuje se imenovanje nove Uprave Croatia Airlinesa, potpisivanje Kolektivnog ugovora, a istodobno – a to će biti koncem ljeta i ujesen – i pronalaženje strateškog partnera koji će donijeti novi i svjež kapital, rekao je ministar Oleg Butković



NOVI VINODOLSKI  Jesam, pisao sam pismo, i to u ponedjeljak, ali na Upravu Croatia Airlinesa, ali nisam ni s čim utjecao na odluku suda. Pisao sam i apelirao na Upravu ove, najveće hrvatske aviokompanije, da sjednu za stol sa zaposlenicima, sa Sindikatom, i da dogovore daljnje korake i uvjete rada kako ne bi bilo šteta zbog eventualnog štrajka.


Te se štete kako smo saznali kreću i do osamsto tisuća eura dnevno, te samo u prvom danu štrajk bi poremetio planove za gotovo sedam tisuća putnika. Odabir trenutka za štrajk je najgori mogući a to je središnjica ljeta i turističke sezone, rekao je u četvrtak poslijepodne u Novom Vinodolskom ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, komentirajući aktualnosti i odgovarajući na konferenciji za novinare na pitanja o stanju u Croatia Airlinesu.


– Uostalom, mislim da na to imam i pravo i obvezu i kao predsjednik Skupštine Croatia Airlinesa!




– Drago mi je da je sud donio takvu odluku u vezi s najavljenim štrajkom, a sačekat ćemo i vidjeti kakve će biti daljnje odluke, – komentirao je Butković.


– Činjenica je da su poteškoće u tvrtki Croatia Airlines počele kada je država prestala pomagati i miješati se u poslovanje kompanije, a Vlada će pomoći tamo gdje se to bude moglo. Prvo, očekuje se imenovanje nove Uprave Croatia Airlinesa, potpisivanje Kolektivnog ugovora, a istodobno – a to će biti koncem ljeta i ujesen – i pronalaženje strateškog partnera koji će donijeti novi i svjež kapital, rekao je ministar Oleg Butković.