Oleg Butković: Očekujem da će HDZ u subotu pokazati svoju snagu

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je u četvrtak prije sjednice vlade da na subotnjem Izvještajnom saboru HDZ-a ne očekuje disonantne tonove ni govore protiv predsjednika HDZ-a, jer nema potrebe za tim, nego očekuje da će stranka pokazati svoju snagu. 


Upitan očekuje li da će netko istupiti u svom izlaganju i reći nešto protiv premijera Andreja Plenkovića, kazao je kakao će biti puno govornika ali ne očekuje disonantne tonove jer nema potrebe za tim.


»Sve će tamo biti rečeno, predsjednik će održati govor, glavni tajnik i ministri i vidjet ćete, sve će biti u redu«, rekao je.




Butković je uvjeren da je Sabor HDZ-a prilika da se dokaže kako je sve u redu unutar stranke.


»To je prilika, kao što je uvijek bila, da pokažemo snagu stranke. Tako će biti i u subotu, da se ministri i predsjednik stranke i stranački dužnosnici obrate članstvu i da protresemo neke aktualnosti«, ustvrdio je.


Ministar turizma Gari Capelli je istaknuo da on ne može znati što će biti u budućnosti, a sastaju se kako bi se raspravljalo.


»Zato je sabor demokratsko mjesto, da se razgovara i raspravlja. Tu se mora raspravljati o stvarima koje su na dnevnom redu«, rekao je upitan hoće li se govoriti o aferi hotmail.


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je, upitan može li premijer na subotnjem saboru proći bez kritika zbog afere hotmail, kazao kako misli da može i kako će sabor proći u najboljem redu.