NO podržava Upravu

Oglasila se i Adris grupa: Razmatrana su najnovija zbivanja u vezi s Agrokorom i mogućnošću naplate naših potraživanja

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Adris grupe razmatran je tijek poslovanja tvrtki u sastavu Adris grupe te najnovija zbivanja u vezi s Agrokorom i mogućnostima naplate Adrisovih potraživanja proizašlih iz ugovora o poslovnoj suradnji, osiguranih založnim pravima na dionicama i drugim kvalitetnim instrumentima osiguranja plaćanja", navodi se u priopćenju.



ZAGREB – Nadzorni odbor (NO) Adris grupe podržava Upravu u nastojanju da se na pravičan način postigne nagodba u Agrokoru, izvijestili su u četvrtak iz Agris grupe nakon sjednice Nadzornog odbora i Uprave, dodavši i da se u prva četiri ovogodišnja mjeseca nastavlja uspješno poslovanje grupe.


“Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Adris grupe razmatran je tijek poslovanja tvrtki u sastavu Adris grupe te najnovija zbivanja u vezi s Agrokorom i mogućnostima naplate Adrisovih potraživanja proizašlih iz ugovora o poslovnoj suradnji, osiguranih založnim pravima na dionicama i drugim kvalitetnim instrumentima osiguranja plaćanja”, navodi se u priopćenju.


Također se ističe kako je u vezi s nagodbom, “Nadzorni odbor podržao napore svih sudionika nagodbe, nastojanja Uprave Adris grupe i poduzete pravne radnje kako bi se na pravičan način riješio ovaj uistinu zahtjevan proces i zaštitili legitimni Adrisovi interesi”.




Prema podacima iz izvješća o gospodarskom i financijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave u Agrokoru, pojedinačno najveći ne-bankovni kreditor Agrokora bila je Adris Grupa s 967 milijuna kuna, a od svih dobavljača Agrokora najveći dobavljač bio je TDR, koji čini gotovo tri posto obaveza prema dobavljačima.


U priopćenju Adrisa se navodi i kako je uspješno poslovanje Adris grupe nastavljeno i u prva četiri mjeseca ove godine te su zadržani trendovi rasta u svim poslovima, a osobito u turističkom dijelu.


U usporedbi s prošlogodišnjim, trenutni je booking bolji za 15-ak posto, intenzivno se investira u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda, nastavlja se izgradnja novog hotela Park, a znatna sredstva ulažu se i u kampove.


Ukupna ulaganja u 2018. godini u turističkom dijelu Grupe iznosit će više od 500 milijuna kuna, ističu iz Adrisa.


Nadzorni odbor izrazio je zadovoljstvo preuzimanjem HUP-a Zagreb, čime je Adris ojačao turistički dio svog portfelja. Podsjećaju kako je početkom veljače potpisan ugovor o stjecanju 77,78 posto udjela u tvrtki Expertus koja je vlasnik 58,6 posto tvrtke HUP d.d.


Tom transakcijom, formalno provedenom 20. travnja i ovih dana objavljenom javnom ponudom, stvorene su pretpostavke da Adris postane najveća nacionalna turistička tvrtka pozicionirana u tri rastuća i međunarodno prepoznatljiva odredišta – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, navodi se.


Tvrtka Cromaris i dalje bilježi rast izvoza, osobito na talijanskom tržištu. Ukupni izvoz iznosi rekordnih 84 posto prodaje.


Istodobno, Croatia osiguranje nastavlja s transformacijom poslovanja i jačanjem tržišnog udjela te je u travnju tržišni udio CO, mjeren iznosom zaračunate bruto premije, iznosi 33,7 posto, kaže se u priopćenju.