Podbadanje iz bivše stranke

Odgovor iz HDZ-a na prozivke Milinovića: ‘Šampion abortusa’ odjednom se poziva na Istanbulsku

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

Kontinuiranim kršenjem statuta HDZ-a Milinović je odlučio sam sebe izbaciti iz stranke. Odabrao je svoj put, a HDZ nastavlja ići svojim smjerom kao moderna i pobjednička stranka desnog centra. Zanimljivo je da se šampion abortusa, kako se sam Milinović hvalio u medijima, odjednom poziva na Istanbulsku konvenciju", poručuju iz HDZ-a



Kontinuiranim kršenjem Statuta HDZ-a Darko Milinović je odlučio sam sebe izbaciti iz stranke, odabrao je svoj put, a HDZ nastavlja ići svojim smjerom kao moderna i pobjednička stranka desnog centra, rekao je u četvrtak za Hinu izvor iz HDZ-a. 


»Zanimljivo je da se šampion abortusa, kako se sam Milinović hvalio u medijima, odjednom poziva na Istanbulsku konvenciju«, rečeno je Hini.Darko Milinović, koji je u ponedjeljak izbačen iz HDZ-a, u četvrtak je najavio da će do kraja godine donijeti odluku hoće li se vratiti u Hrvatski sabor s mjesta župana Ličko-senjske županije, te poručio kako će se na velika vrata vratiti u HDZ.

Na konferenciji za novinare kazao je kako je iz HDZ-a izbačen na »nedemokratski, neciviliziran i neokomunistički način, ako predsjednik stranke Andrej Plenković ne bi doživio prvi teški politički poraz iz utvrde HDZ-a, Ličko-senjske županije«.


Plenkoviću je »čestitao na vjerodostojnosti« jer od prvog dana svog mandata zna kuda vodi stranku. »Danas je HDZ stožerna stranka lijevog centra jer sve vrijednosti koje krase desni centar su maknute na način na koji su mene maknuli iz HDZ-a«, ustvrdio je. Da je tome tako, dodao je, govori i odluka predsjednika stranke o izglasvanju Istanbulske konvencije.Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke zbog nepoštivane stranačke discipline.