Ministarstvo gospodarstva

Od sutra više cijene motornih goriva

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Cijene benzina od utorka bi mogle porasti između 14 i 15 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 9 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva



ZAGREB Cijene benzina od utorka bi mogle porasti između 14 i 15 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 9 lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva.


»Prema današnjem izračunu, zbog rasta cijena benzina na Mediteranu od 1,8 posto u odnosu na prošli tjedan te zbog rasta tečaja dolara od čak 2,6 posto, cijene benzina bi od sutra mogle porasti između 14 i 15 lipa po litri. Istodobno, dizelska goriva bi mogla poskupjeti oko 9 lipa po litri, a najviše kao posljedica rasta tečaja dolara«, navode iz Ministarstva.


 Iz Ministarstva napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.




 Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.